Je huis verduurzamen

Bekijk hoe je kunt verduurzamen. Met de huisscan krijg je inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen en hoeveel dat maandelijks bespaart op je energierekening

  • Gratis advies op maat
  • Snel inzicht
  • Aangeboden door HomeQGo
Naar de huisscan Bespreek het me je adviseur
Image
zonnepanelen op dak

Wat is verduurzamen?

Het leven kan alle kanten op. Daarom kun je met onze hypotheken óók alle kanten op. Welke keuze maak jij? Doe de online huisscan en ontdek je mogelijkheden. Bijvoorbeeld door je huis te isoleren of investeren in een warmtepomp of zonnepanelen. Zo kun je besparen op je energiekosten. En dat wil je. Of je wil je woning comfortabeler maken. Verduurzamen is ook nog eens goed voor het milieu. Bereid je nu al voor met slimme keuzes voor straks. Met ons stappenplan kun je direct aan de slag. 

Duurzaamheidsexpert Dennis geeft 5 tips

Groen, groener, groenst! Duurzaamheidsexpert Dennis van Erp weet wel raad met je huis verduurzamen. Hij geeft vijf slimme tips. Een daarvan is de verbetercheck. Bekijk de video om samen met Dennis door een huis heen te lopen. Waar gaat er warmte verloren? En kunnen er zonnepanelen op het dak? 

Doe de online huisscan en kijk hoe jij je eigen huis kunt verduurzamen.

Je woning verduurzamen. Waar begin je?

Je huis energiezuiniger maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kleine aanpassingen kunnen direct besparingen opleveren. Niet alleen voor het milieu maar ook voor jezelf. Het checken van je energielabel is een goed begin. Dit label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig je woning is. Of juist niet. 

We hebben een handig stappenplan voor je uitgestippeld om je op weg te helpen:

Image
Hoe zuinig is je huis?

Hoe zuinig is jouw huis?

Check je energielabel in Mijn Aegon of MijnHypotheek.

Image
Doe de woningscan

Doe de huisscan

Weten wat je kan verbeteren? Doe de huisscan van HomeQgo.

Image
Kies je duurzame maatregelen

Wat ga je doen?

Kies welke aanpassing het beste past bij jouw situatie, wensen en je portemonnee.

Image
Regel je financiën

Regel je financiën

Spaargeld of een bouw-, of energiedepot? Bekijk de financieringsopties.

Image
Wat doe je wanneer?

Wat doe je eerst en waarom?

Plan op volgorde van besparing. De grootste klapper eerst en de rest in kleine stappen.

Image
Pijl die wijst naar Mijn Aegon button

Verduurzamen maar!

Declareer de verbouwingskosten via je bouwdepot in Mijn Aegon of MijnHypotheek.

Hoe betaal ik mijn verduurzaming?

Verduurzamen is niet gratis. Energiebesparende maatregelen kosten al gauw een paar duizend euro. Om dat te financieren kun je spaargeld inzetten of extra lenen. Hoeveel je extra kunt lenen, hangt af van het energielabel van je woning. We leggen je graag uit welke mogelijkheden. Bijvoorbeeld met een EnergieBespaarBudget, een potje geld voor verduurzaming. 

Image
Header vooruitdenken

Ik wil advies over duurzaam wonen

Soms heb je gewoon wat meer informatie nodig. Je adviseur weet niet alleen alles over jouw hypotheekzaken. Hij of zij kan ook helpen met het aanvragen of aanpassen van jouw producten. Zo weet je zeker dat je de juiste keus voor jouw situatie maakt. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten. 

Bekijk de adviesmogelijkheden Naar mijn adviseur

Waarom kiest Aegon voor verduurzaming?

Aegon vindt het belangrijk dat zijn klanten nu én in de toekomst fijn wonen. Door het nemen van energiebesparende maatregelen bijvoorbeeld. Zo zorg je dat je huis een goede investering is voor later. Want door het nemen van energiebesparende maatregelen kan de waarde van je woning stijgen. En dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor ons.

Meer weten over verduurzamen? Lees onze blogs!

Image
dakpannen

Oudere woning? Zorg voor een stevig dak boven je hoofd!

Tien jaar woont Nancy nu met haar gezin in hun huidige woning, een karakteristiek rijtjeshuis in Leeuwarden, bouwjaar 1926. Gekocht van de (schoon)ouders, wetende dat het huis altijd goed onderhouden was. “We wilden namelijk geen ‘klushuis’ meer , maar wél de charme van een oudere woning.” Tien jaar verder is er wel degelijk verbouwd, met als laatste klus een dakrenovatie. Lees snel waarom ze juist hiervoor kozen.

Lees verder
Image
rienk

Rienk: “Onze overwaarde was een financiële kans om te verduurzamen”

Ben jij al in de wondere wereld gedoken van isolatie en warmtepompen? Rienk wel. Hij gaat zelfs voor een nul-op-de-meterwoning en laat niets aan het toeval over. Zo duikt hij in cijfers, vergelijkt deze en denkt altijd een paar stappen vooruit. Benieuwd naar zijn aanpak? We vroegen het hem! 

Lees verder
Image
man aan tafel

Verduurzamen: waar begin je?

Je bent eruit: je wilt je huis verduurzamen. Maar hoe weet je wat je het eerst moet gaan doen? Of welke maatregelen nou echt iets opleveren? Simpel, je begint bij start met de online huisscan! 

Lees verder

Meest gestelde vragen

Ja, je kan je Aegon hypotheek hiervoor verhogen. Soms kan dit zelfs zonder tussenkomst van een notaris. Alle info over de financiering van je verduurzaming vind je op onze pagina ‘Financiering voor verduurzamen’.
 
Uit je energiedepot kan je de kosten voor de verduurzaming van je huis betalen
Wij hanteren hiervoor de lijst van energiebesparende voorzieningen zoals die in de Tijdelijke regeling hypothecair krediet wordt vermeld. Hieronder vallen alleen erkende energiebesparende maatregelen:
  • gevel-, dak-, leiding- of vloerisolatie
  • HR++ (of hoger)-beglazing
  • energiezuinige kozijnen en/of deuren en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen mits in combinatie met HR++ beglazing
  • energiezuinig ventilatiesysteem in combinatie met andere energiebesparende maatregelen
  • een (hybride) warmtepomp
  • warmteterugwinning
  • zonnecellen
  • of een combinatie hiervan

Weet je al precies welke maatregelen je gaat treffen en gaan we uit van een woningwaarde ná verbouw?
Dan kun je uit het energiedepot alleen zaken declareren die in je taxatierapport zijn opgenomen. 

Ben je er nog niet helemaal uit wat je precies gaat doen en gaan we uit van de woningwaarde vóór verbouw?
Dan hoef je de kosten vooraf niet te specificeren. Je mag naar eigen inzicht erkende energiebesparende maatregelen declareren uit je energiedepot aan de hand van nota's.

Meer informatie over hoe je kunt declareren uit je depot vind je op onze pagina: Declareren uit een bouwdepot.