Aegon blog
Ook in 2025 is er weer een aantal veranderingen op het gebied van hypotheken. Voor woningeigenaren, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Waar kan jij rekening mee houden? Hieronder lichten we de belangrijkste wijzigingen toe.
Op de nota van januari 2025 zien werkgevers voor het eerst de premie op basis van deze bedragen.
Een hypotheek regelen is nu nog tijdrovend, ingewikkeld en met veel documenten. Met gebruik van brondata kunnen klanten snel, gemakkelijk én veilig de gegevens delen die nodig zijn om een hypotheek te krijgen. “Zoveel mogelijk via betrouwbare bronnen, dat is toch gaaf. Dat scheelt ook de adviseur veel werk, waardoor hij meer tijd heeft om de klant persoonlijke aandacht te geven”, zegt Carla Hidding, innovatiemanager bij a.s.r. en Aegon Hypotheken.
Elk jaar passen we de tarieven van het Aegon Cappital Pensioenabonnement aan. De nieuwe tarieven gelden vanaf 1 januari 2025. Goed om te weten: de definitieve tarieven krijg je in december.
Onderschat de impact van life events op je pensioen niet. En onderneem zo nodig actie.
Door het organiseren van deze dagen leren we steeds meer over de vragen die leven bij onze pensioendeelnemers.
Lopende uitkeringen en het zogenoemde uitlooprisico van al zieke deelnemers komen voor rekening van a.s.r. Schade. Uitkeringen voor deelnemers die op of na 1 januari 2025 arbeidsongeschikt (ziek) worden zullen dan voor rekening van Aegon Leven komen.
Bijna 11 procent van de werknemers in Nederland bouwt geen pensioen op. Dat is best raar, gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de toegenomen aandacht voor pensioen.
In ons netto en bruto pensioenabonnement, waar a.s.r. Schade de verzekeraar is voor de zogenoemde ‘premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid’ (PVI) wijzigt de verzekeraar. De huidige aanbieder a.s.r. Schade heeft deze verzekering per 31 december 2024 opgezegd. Vanaf 1 januari 2025 is Aegon Leven de nieuwe verzekeraar voor PVI voor alle Pensioenabonnementen.
Inflatie is voor iedereen vervelend, maar vooral als je met pensioen bent. Gepensioneerden hebben namelijk, in tegenstelling tot werkenden, geen knoppen meer om aan te draaien.