Nieuw: online inzicht in het AOV-aanvraagtraject

Compleet en snel inzicht in de status van je aanvraag

Je hebt zowel inzicht in de status van het technische als het medische traject. Je ziet welke stappen er al zijn doorlopen én wat de vervolgstappen zijn. Zo ben je continue op de hoogte van het aanvraagtraject. Je hoeft hiervoor dus geen contact meer met ons op te nemen: dat scheelt weer tijd en moeite. En je ziet snel op welke momenten je je klant kunt helpen. Bijvoorbeeld als het invullen van de gezondheidsverklaring is vertraagd of als het lang duurt totdat een huisarts of specialist de gevraagde informatie verstrekt.

 

Waar vind je de status van het AOV-aanvraagtraject?

Om de status te zien, log je eerst in op AIP. Op de pagina Inkomen vind je onder Producten het blok ‘Lopende AOV aanvragen’. Als je hierop klikt, kom je bij een overzicht van je lopende aanvragen. Van daaruit kun je per aanvraag de status zien. Wil je in detail zien welke gegevens je kunt inzien in het statusoverzicht? En waar je deze gegevens vindt? Bekijk dan de uitgebreide beschrijving.

 

 

Ook handig: je krijgt automatisch bericht als je iets moet doen

Een andere verbetering die we onlangs introduceerden, zijn de automatische taken die we aanmaken. Als er in het proces iets gedaan moet worden, bijvoorbeeld het opsturen van aanvullende informatie, dan ontvang je daarover van ons een e-mail. Goed om te weten: om snelle afhandeling voor je klant te garanderen hangt aan deze taak een opleverdatum.

 

Ons klantenteam Zelfstandig Ondernemer staat voor je klaar

Wil je meer weten over het statusoverzicht van het AOV-aanvraagproces? Of heb je een vraag over onze AOV? Neem gerust contact op met ons klantenteam Zelfstandig Ondernemer: je vaste aanspreekpunt om snel te schakelen of als je even wil sparren.