Extra aandacht voor een duurzame stap in ons renteaanbod

Vanaf 20 juni 2023 geven wij in een extra blad bij het renteaanbod (voorheen offerte) aandacht aan verduurzaming. Zo willen wij bij een renteaanbod waarbij geen energiebesparende voorzieningen zijn aangevraagd laten weten welke extra mogelijkheden de klant heeft - voordat een handtekening is gezet.

Image
blog_groene_voornemens_teaser

Wist u dat..?

... 52% van de mensen pas ná aankoop over verduurzaming nadenkt? En dat terwijl de klant in veel gevallen energiebesparende voorzieningen mee kan financieren in de hypotheek!

Een geheugensteuntje: een extra bijlage bij het renteaanbod

Deze bijlage sturen we extra mee in het renteaanbod als de klant een hypotheek aanvraagt. Wij sturen dit extra blad mee in de volgende situaties:

  • Het huis heeft een energielabel B of slechter. Die klant kan nog stappen maken naar een beter energielabel.
  • De hypotheekaanvraag is zonder een energiedepot ingediend.

Goed om te weten: regel een energiedepot voordat de klant het rentevoorstel heeft ondertekend.

Kiest de klant hiervoor? Dan reserveren we dat potje geld in een energiedepot. Over het saldo in de energiedepot ontvangt de klant een rentevergoeding. Deze is gelijk aan de hypotheekrente die de klant betaalt voor de hypotheek. Dit betekent dat de klant alleen rente betaalt over het bedrag dat uit het energiedepot is opgenomen. De klant heeft twee jaar de tijd om dit geld te besteden aan energiebesparende voorzieningen. Niet alles binnen twee jaar opgemaakt? Dan lossen we het overgebleven bedrag in het energiedepot af op de hypotheek.

Wat zijn de twee mogelijkheden?

De klant mag extra lenen, bovenop de maximale hypotheek. Dat extra bedrag hoeven we niet mee te nemen in de financieringslast. Dit bedrag zetten wij in een energiedepot en gebruikt de klant voor energiebesparende voorzieningen.

De klant kan tot maximaal 106% van de getaxeerde marktwaarde lenen. Het bedrag boven 100% zetten wij in een energiedepot en gebruikt de klant voor energiebesparende voorzieningen.

Weet de klant al wat hij wil verduurzamen? Dan kan de klant de specificaties aanleveren en nemen wij die mee. De klant kan in dat geval maximaal 106% van de getaxeerde marktwaarde ná verbouw financieren.

Weet de klant nog niet wat hij wil verduurzamen? Dan is het EnergieBespaarBudget een goede keuze. De klant kan maximaal 106% van de getaxeerde marktwaarde vóór verbouw financieren.

Meer aandacht voor verduurzaming

Met deze extra nadruk op verduurzaming helpen we samen klanten naar een toekomst-bestendig huis. Neemt u dit mee in het adviesgesprek met uw klant? Dan zetten we samen een duurzame stap naar een betere wereld. Met minder CO2 uitstoot en meer huizen met betere energielabels.