Aegon en a.s.r. gaan samen verder

Aegon Nederland en a.s.r. gaan vanaf 4 juli samen verder. U kunt het persbericht hier lezen. Alles over de gefaseerde omzetting van de inkomensverzekeringen vindt u op de overzichtspagina inkomensverzekeringen.

Wat betekent dit voor u als adviseur?

Voorlopig verandert er niets. U kunt nog steeds gebruikmaken van dezelfde systemen. Ook houdt u zowel bij a.s.r. als Aegon dezelfde contactpersonen. Wij zullen de komende tijd gefaseerd de portefeuille van Aegon om gaan zetten naar a.s.r. Zodra dit uw relaties treft zullen wij u hier tijdig over informeren.

Wat betekent dit voor uw relaties?

Er verandert voorlopig niets voor uw klanten. Uw klanten maken nog steeds gebruik van dezelfde portalen en dezelfde contactpersonen. Uw klanten worden tijdig geïnformeerd over de omzetting naar a.s.r.

Vragen naar aanleiding van het Webinar ‘Update integratie Aegon Nederland en a.s.r. schade’? 

Die kan u vinden door op deze link te klikken. Ook kunt u zo het webinar terugkijken. 

Heeft u overige vragen?

Kijk dan hieronder voor de antwoorden op de meest gestelde vragen. In het persbericht leest u ook meer details. Wij kijken uit naar een verdere samenwerking.

Veelgestelde vragen

Voorlopig behoudt u dezelfde contactpersonen. Zodra er iets verandert, hoort u dit tijdig.
Wij nemen hier de komende maanden contact met u over op. U hoeft hier zelf geen actie op te ondernemen.
Voorlopig blijft de samenwerkingsovereenkomst met Aegon van kracht.
Ja, zolang we producten onder Aegon label aanbieden en beheren, maakt u gebruik van de digitale portalen van Aegon. Zodra dit verandert, hoort u dit tijdig.
Ja, zolang we producten onder Aegon label aanbieden en beheren, kunnen uw klanten Mijn Aegon gebruiken. Zodra dit verandert, horen u en uw klanten dit tijdig. 
a.s.r. is het hoofdmerk. Het merk Aegon wordt in de Nederlandse markt nog maximaal drie jaar gebruikt voor pensioenen en hypotheken.
Voorlopig verandert er niets voor klanten met een schadeverzekering. Wel voor klanten met een inkomensverzekering. Bekijk voor meer informatie onze pagina Inkomensverzekeringen om naar a.s.r. De combinatie levert voordelen voor klanten en adviseurs op, waardoor we op langere termijn mogelijk producten gaan combineren. Mocht daar sprake van zijn, dan horen u en uw klanten dit ruim van tevoren.
De ACM heeft beoordeeld dat er een breed en divers aanbod van producten en diensten blijft. Er blijft voldoende concurrentie op de Nederlandse verzekeringsmarkt.
Bron: www.acm.nl/nl/publicaties/asr-mag-aegon-nederland-overnemen