Inkomensverzekeringen om naar a.s.r.

Image
Hoe maak je pensioen leuk?

Juridische fusie

Op 2 oktober 2023 is Aegon Schadeverzekering N.V. juridisch gefuseerd met ASR Schadeverzekering N.V. We zijn wettelijk verplicht om klanten te informeren over de afronding hiervan. Daarom ontvingen al uw klanten met een inkomensverzekering van Aegon begin oktober deze brief waarin we ze informeerden over de juridische fusie en wat dit voor hen betekent. Als u klanten heeft met een Aegon inkomensverzekering, dan ontving u daarover deze e-mail waarin we de juridische fusie toelichten. Hieronder vindt u bij de veelgestelde vragen meer informatie over de juridische fusie.

 

Omzetting collectieve inkomensverzekeringen

Per 1 januari 2024 heeft Aegon alle collectieve inkomensverzekeringen overgedragen aan a.s.r. U kunt bij ons alleen nog terecht met vragen over de naverrekening 2023 en ziektegevallen die uiterlijk op 31 december 2023 zijn ingegaan. Bel hiervoor met 070 344 5223 (ma t/m vr 8.30 uur-17.30 uur). Voor alle andere vragen neemt u contact op met a.s.r. via telefoonnummer 030 257 92 80.

 

Individuele inkomensverzekeringen worden later omgezet

Deze verzekeringen zetten we later in 2024 om naar a.s.r. Heeft u klanten met een individuele inkomensverzekering? Dan hoort u van ons zodra er meer bekend is.

 

Heeft u vragen?

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden over het omzetten van de inkomensverzekeringen van Aegon naar a.s.r. Op de pagina Alle updates op een rij vindt u in chronologische volgorde linkjes naar de communicatie richting u en uw klanten over het samengaan met a.s.r.

Veelgestelde vragen - Algemeen

Op aegon.nl/vergelijking vindt u verschillende productvergelijkingsoverzichten. Ook kunt u kijken op de website van a.s.r. bij de inkomensverzekeringen en bij de polisvoorwaarden van a.s.r.

Op 1 januari 2024. Uw klant heeft hiervan bericht ontvangen.

Op de pagina Alle updates op een rij vindt u in chronologische volgorde linkjes naar alle communicatie richting u en uw klanten over het samengaan met a.s.r.

Per 1 januari 2024 heeft Aegon alle collectieve inkomens overgedragen aan a.s.r. De digitale portalen van Aegon zijn alleen nog toegankelijk voor ziektegevallen met een eerste ziektedag t/m 31 december 2023 en de naverrekening over 2023

Op aegon.nl/vergelijking vindt u verschillende productvergelijkingsoverzichten. Ook kunt u kijken op de website van a.s.r. bij de inkomensverzekeringen en bij de polisvoorwaarden van a.s.r. En natuurlijk kunt u met uw accountmanager contact opnemen voor meer informatie.

 

Veelgestelde vragen - Individueel

Tot 1 oktober 2023 kunt u offertes maken voor een Aegon AOV. Offertes hebben een geldigheidsduur van 30 dagen. Dit betekent dat u een offerte van Aegon voor het laatst tot 31 oktober (dus uiterlijk 30 oktober 2023) kunt omzetten in een aanvraag. Vanaf 1 oktober kunt u voor uw klanten a.s.r. producten offreren.
Dit kan tot 31 oktober 2023 met een geldige offerte. Goed om te weten: per 1 oktober 2023 kunt u niet meer offreren. Vanaf die datum kunt u voor uw klanten a.s.r. producten offreren.
Het aanvraagproces wordt afgerond bij Aegon. Klanten ontvangen bij acceptatie een Aegon-polis op basis van de Aegon-voorwaarden.
De omzetting van de AOV’s vindt plaats in de loop van 2024. Verder verandert er voorlopig niets aan onze dienstverlening of bereikbaarheid. Zoals gebruikelijk informeren we u voordat we uw klanten informeren.
U bereikt ons op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur telefonisch via 070 344 5218. We helpen u graag!