Zorgenvriendje voor kinderen na impactvolle schade

Een schade is voor ons veel meer dan alleen een vergoeding in euro’s. Het gaat om mensen. Soms zijn er ook kinderen bij betrokken. Zeker dan wil je wat extra kunnen doen. En dat gaan we doen. Sinds kort geven we een Zorgenvriendje aan kinderen tot 14 jaar die te maken hebben gehad met een ernstige, traumatische schade.

Wat is een Zorgenvriendje?

Zorgenvriendje is een knuffel die angsten en zorgen van kinderen kan verlichten. Hoe? Door ze op te eten. Dat werkt zo: kinderen schrijven hun zorg, angst of verdriet op. Of maken er een tekening van. Daarna stoppen ze de brief of tekening in de mond van Zorgenvriendje en doen de rits dicht. Zo is hun angst of verdriet veilig opgeborgen. In overleg met het kind kan een ouder of verzorger de brief of tekening bekijken. En het zo bespreekbaar maken.

Waarom Zorgenvriendje?

We vinden het belangrijk dat mensen fijn en veilig kunnen wonen en leven. Dat is niet alleen een mooie leus, daar handelen we ook naar. Juist als het een keer flink tegenzit en er sprake is van ernstige schade. Dan helpen we niet alleen met het vergoeden van materiële schade, maar als het even kan ook bij emotionele schade. Zorgenvriendje is daarbij een bestaand en waardevol middel dat zijn effect al heeft bewezen.

Meer weten?

Op www.aegon.nl/zorgenvriendje leest u meer over dit initiatief. Goed om te weten: dit is tevens de informatiepagina voor ouders en verzorgers.