Wijziging kosten Aegon Beheerd Beleggen

Op 2 januari 2023 wijzigen we de kostenstructuur van Aegon Beheerd Beleggen. De kosten wijzigen nauwelijks, maar worden wel een stuk overzichtelijker. Binnenkort ontvangen klanten hierover een e-mail. In dit bericht leest u wat er wijzigt en waarom.

Wat verandert er precies?

Op dit moment betalen klanten voor het beheer van hun beleggingsportefeuille jaarlijks 0,50% van het belegd vermogen en elke maand € 1 aan servicekosten, oftewel € 12 per jaar. Per 2 januari 2023 komen de servicekosten te vervallen. In plaats daarvan rekenen we iets hogere beheerkosten over saldo's tot € 25.000. De nieuwe kosten zien er als volgt uit:

Servicekosten (per jaar)             

Geen servicekosten (was € 12 per jaar) 

Beheerkosten (per jaar)                            

  • 0,60% van uw saldo tot € 25.000 (was 0,50%)
  • 0,50% van uw saldo vanaf € 25.000 (was 0,50%)

Waarom wijzigen de kosten alweer?

De afgelopen twee jaar wijzigden we al twee keer onze kosten. Toch vinden we het belangrijk om nu deze wijziging door te voeren. Op dit moment zijn de kosten voor beleggers met een laag saldo namelijk relatief hoog. Dit komt door de servicekosten van € 12 per jaar. Op een saldo van € 1.000 wegen deze kosten namelijk relatief gezien zwaarder dan op een saldo van € 10.000. Door de servicekosten te verwerken in de beheerkosten, maken we beleggen toegankelijker voor klanten met een minder hoog saldo – bijvoorbeeld wanneer ze beleggen met een vast bedrag per maand.

Wat betekent dit voor u?

Met de nieuwe kostenstructuur betalen klanten met een lager saldo relatief gezien iets minder en klanten met een hoger saldo relatief gezien iets meer. Onderaan de streep komt dit neer op enkele euro’s per jaar.

Meer weten?

Neem dan contact op met uw accountmanager.