Wanneer kun je annuleren bij ziekte?

Afgelopen maandag is in de media aandacht geweest voor de Aegon Doorlopende Reisverzekering. In de genoemde casus kwam de basisvariant aan de orde; een scherp geprijsde verzekering met een beperktere dekking dan de allriskvariant. Naar aanleiding van deze media-aandacht ontvingen we enkele vragen over de Basis- en Allriskdekking. Graag lichten we de verschillen in dekking tussen beide verzekeringen kort toe.

De gelimiteerde lijst van aandoeningen en ziektes is alleen van toepassing bij de Doorlopende Reisverzekering met Basisdekking. Heeft een klant een Doorlopende Reisverzekering met Basisdekking, dan vallen alleen de genoemde ziektebeelden op pagina 31 van polisvoorwaarden 3032 onder de noemer “ernstige ziekte”. Andere ziektes of aandoeningen geven dus geen recht op een annuleringsuitkering.

Naast de Basisdekking bieden wij de Allriskdekking. Een uitgebreide dekking waarbij alle bijzonder onvoorziene omstandigheden zijn verzekerd, tenzij uitgesloten. Bij de dekking Allrisk zijn alle ziektes en/of aandoeningen verzekerd. 

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met uw accountmanager. We helpen u graag. Altijd.