Jaarlijkse indexering schadeverzekeringen

Vanaf 1 augustus indexeren we de premies van een aantal schadeverzekeringen. Voor het berekenen van de nieuwe premie maken we gebruik van verschillende indexpercentages.

Bekijk hier het overzicht van indexpercentages
De indexpercentages zijn samengesteld op basis van in Nederland geldende indexen. Hieronder leest u voor welke schadeverzekeringen wij de premies verhogen en met welk percentage.

Verzekering met indexpercentage 

  • Aansprakelijkheidsverzekering met 4,89%
  • Aegon Autoverzekering met 8,55%
  • Auto op maat* met 8,55%
  • Bootverzekering met 7,67%
  • Doorlopende Reisverzekering met 5,83%
  • Rechtsbijstandverzekering (vanaf 1-10-2023) met 2,61%
  • Ongevallenverzekering met 2,50%
  • Huisdierenverzekering met 5,16%

*Inclusief de producten kampeerauto, bestelauto, vouwwagen/caravan, oldtimer, motor en aanhanger 

Indexpercentages voor woonhuis en inboedel
Aegon Woonhuis- & Inboedelverzekering
In januari 2023 stelden wij de indexpercentages voor woonhuis- en inboedelverzekering vast. Meer hierover leest u in dit bericht van 26 januari 2023: Indexatie woonhuis- en inboedelverzekering 2023.

Aegon Opstal- & Inboedelverzekering Flex 
De Opstal- en Inboedelverzekering Flex die wij op 4 april jl. hebben geïntroduceerd, bevatte nog niet de volledige indexatie voor dit jaar. Per 1 augustus 2023 wordt Inboedel Flex met 6,3% en Opstal Flex met 7% geïndexeerd. 

We indexeren per hoofdprolongatiedatum
De nieuwe premie staat in de prolongatiebrief. Deze brief ontvangen klanten een maand voordat hun nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Bijvoorbeeld: prolongeert de verzekering per 1 oktober? Dan informeren we de klant rond 1 september.

We indexeren de premies ieder jaar
Een goede verzekering voor een eerlijke prijs: daar maken we ons hard voor. Daarom kijken we ieder jaar naar de hoogte van de premie en passen deze aan als dit nodig is. Heeft u of uw klant daar vragen over? Op www.aegon.nl/nieuwepremie staat meer informatie. 

Heeft u nog vragen? 
Neem dan gerust contact op met uw accountmanager. Hij/zij helpt u graag.