Indexatie woonhuis- en inboedelverzekering 2023

Ieder jaar bekijken we de verzekerde bedragen van onze woonhuis- en inboedelverzekering opnieuw. En controleren we of ze nog in de markt passen. Op basis daarvan wijzigen we de herbouw- en inboedelwaardemeter. In dit bericht ziet u met welk percentage de bedragen stijgen. En waarom dat iets meer is dan andere jaren. 

Waardemeters en Indexpercentages in 2023
De nieuwe waardemeters zijn geldig van 1 maart 2023 tot en met 29 februari 2024. De nieuwe indexpercentages gaan in per 1 maart 2023. Dit zijn ze:

  • De woonhuisverzekeringen indexeren we met 7%
  • De inboedelverzekeringen indexeren we met 6,3%

Waarom stijgen de percentages meer dan andere jaren? 
Dat heeft alles te maken met ontwikkelingen in de markt en de inflatie. Denk allereerst aan de prijsindex en kosten voor transport, energie en grondstoffen. Daar bovenop stijgen de prijzen voor aannemers en herstelbedrijven. Onder meer vanwege de ontwikkeling van de loonkosten. Ondanks dat bieden we graag de beste service aan u en onze klanten. 

Klanten krijgen een prolongatiebrief
We verhogen de verzekerde bedragen op de eerstvolgende prolongatiedatum van uw klanten. Een maand voordat het zover is, krijgen zij een brief van ons: de prolongatiebrief. Daarin lezen zij wat ze komend verzekeringsjaar gaan betalen, wat de nieuwe verzekerde bedragen zijn én waar zij meer informatie kunnen vinden. 

Loyaliteitskorting 
Heeft u klanten met loyaliteitskorting? En hebben zij nog niet de maximale korting van 10%? Voor hen is de prijsverhoging iets minder groot. 

Heeft u nog vragen?
Neem dan gerust contact op met uw accountmanager. We helpen u graag. Altijd.