Aegon sleept titel beste woonverzekering in de wacht

Aegon wint de Independer Award Wonen 2023. Independer, de grootste vergelijkingssite van Nederland, reikt jaarlijks deze award uit aan de verzekeraar met de beste woonverzekering (inboedel– en opstalverzekering). In deze beoordeling wordt er naast prijs ook gekeken naar de kwaliteit van het product. Met het winnen van deze prijs neemt Aegon het stokje over van Allianz die in 2022 nog als winnaar uit de bus kwam.

De woonverzekering van Aegon werd de afgelopen twaalf maanden het meest gekozen door klanten via www.independer.nl. De tweede en derde plek zijn respectievelijk weggelegd voor Mintley en Allianz Direct.

Bart Reus, sales manager a.i. Schade Particulier: “Deze prijs bevestigt dat we met onze woonproducten voldoen aan de wensen vanuit de consument. Zo hebben we onder andere rekening gehouden met de veranderende woningmarkt en nieuwe woonvormen die hierdoor ontstaan. Met deze prijs zien we dat dit ook echt wordt gewaardeerd. Daar mogen we dus zeker trots op zijn.”

Suzan Samson, verzekeringsexpert bij Independer: “Aegon heeft in 2023 een nieuwe woonverzekering geïntroduceerd. Dit nieuwe product sluit erg goed aan bij de wensen van onze klanten in prijs en kwaliteit. Een terechte winnaar dus.”

Over de Independer award
Sinds 2022 bestaat de “Independer Award” en wordt deze toegekend in vier categorieën: wonen, energie, auto en zorg. De prijs wordt jaarlijks toegekend op basis van prijs-kwaliteitverhouding en bepaald door een wiskundige formule. Deze is gebaseerd op het advies dat experts zouden geven. Bij de totstandkoming van de formule worden namelijk duizenden adviezen van tientallen verzekeringsexperts meegenomen.

Alle verzekeringen die via Independer.nl te vergelijken zijn, worden op basis van deze formule beoordeeld, waardoor een objectieve vergelijking ontstaat. De formule kijkt niet alleen naar jouw persoonlijke situatie maar ook naar het type verzekering. Voor autoverzekeringen zijn immers andere kenmerken van belang dan bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen. Door deze combinatie kan Independer persoonlijk advies geven.