Houd rekening met de uitkering bij overlijden

Aegon keert ook pensioen uit over de maand waarin uw klant overlijdt. Maar niet iedere verzekeraar doet dit. En dat maakt vergelijken soms lastig. Kijk daarom altijd naar het héle pensioenbedrag. Zo weet u zeker dat uw klant de scherpste deal krijgt.

Uw klant ontvangt een volledige uitkering bij overlijden

Komt uw klant met een Aegon Uitkerend Garantiepensioen of een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen te overlijden? Dan keren we óók in de maand waarin uw klant is overleden het volledige pensioen nog uit. Zo hebben de nabestaanden een financieel steuntje in de rug. Bovendien voorkomen we hiermee dat we het pensioen achteraf moeten terugvorderen. Dat laatste zou natuurlijk pijnlijk zijn in een periode die toch al zwaar genoeg is. In de maand daarna start het mogelijk verzekerde partnerpensioen.

DIP-offertes vergelijken? Houd rekening met de uitkering bij overlijden

Deze volledige uitkering bij overlijden vindt niet bij alle verzekeraars plaats. Sommige bieden alleen een uitkering tót de maand waarin uw klant overlijdt. Dat is goedkoper en levert daardoor een iets hogere maandbedrag op. Maar het kan dus zomaar zijn dat het totale bedrag bij die verzekeraar lager is. Gaat u offertes vergelijken? Dan is het interessant om de volledige uitkering bij Aegon mee te nemen in het beslissingsproces.

Hoe zit het met het partnerpensioen?

Het partnerpensioen start bij Aegon in de maand die volgt op de maand waarin uw klant overlijdt. De partner van uw klant krijgt dit pensioen tot het eind van de maand waarin de partner overlijdt. Waarom we dit zo doen? Omdat we anders in de maand waarin uw klant overlijdt zowel ouderdomspensioen als partnerpensioen zouden uitkeren. De Belastingdienst staat zo’n dubbele uitkering niet toe. Hiermee voorkomen we ook dat we het partnerpensioen over de maand waarin de partner overlijdt moeten terugvorderen.

Heeft u vragen? De DIP-desk staat voor u klaar!

Meer weten over de slotuitkering van onze direct ingaande pensioenen? Onze medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar. Zij zijn het vaste aanspreekpunt waarmee u snel kunt schakelen en sparren. Maak hier kennis met de DIP-desk.