Hoe hoog wordt het variabele pensioen volgend jaar?

Dat is een vraag die u vast wel eens van uw klanten krijgt. En dat is ook wel begrijpelijk, want het is lastig om een variabel pensioen voor volgend jaar zelf in te schatten. Maar wist u dat we op aegon.nl klanten helpen om inzicht te krijgen in de hoogte van hun toekomstige pensioen?

Image
Vervanging fondsen

Verschillende factoren spelen een rol in de hoogte van het variabele pensioen

Jaarlijks berekenen we ons variabele pensioen, het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen, opnieuw. Of het pensioen hoger of lager wordt, hangt niet alleen af van het beleggingsresultaat. Ook de rente, de vaste daling en de gemiddelde levensverwachting spelen een belangrijke rol.

Klanten zien de schatting voor hun eigen beleggingsprofiel en ingangsdatum

De beleggingen ontwikkelen zich het hele jaar door. En ook de marktrente is in beweging. Ze bepalen voor een groot deel hoeveel pensioen uw klant volgend jaar krijgt. Op aegon.nl ziet uw klant wat de beleggingen en de marktrente hebben gedaan in 2024. En wat dat mogelijk betekent voor de hoogte van het pensioen in het volgende jaar. We tonen deze cijfers voor verschillende beleggingsprofielen. Zo hebben klanten inzicht in de cijfers die bij hun specifieke beleggingsprofiel horen. We laten de cijfers ook per ingangsdatum zien. Klanten die vóór 2024 zijn gestart, kijken naar de stand per 1 januari. Klanten die in de loop van 2024 zijn ingestapt, kijken naar de cijfers bij hun ingangsdatum. We werken dit overzicht maandelijks bij.

Heeft u vragen over het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen? Laat het ons weten!

Zijn er klantvragen over het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen die u moeilijk kunt beantwoorden? Of wilt u over bepaalde productaspecten meer weten? Neem dan contact op met de DIP-desk. Zij zijn het vaste aanspreekpunt waarmee u snel kunt schakelen en sparren. Maak hier kennis met de DIP-desk.