Extra beleggingsprofielen bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen

We zijn steeds op zoek naar manieren om het beter te doen voor uw klanten. Daarom zijn we heel blij dat we in één keer 5 grote stappen vooruitzetten bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen. Wat gaan we doen?

Verbetering 1: Vanaf nu zijn er 4 beleggingsprofielen

Extra beleggingsprofielen. Dat was een wens die al langer leefde bij adviseurs. We hadden al het meest offensieve beleggingsprofiel in de markt. En daar voegen we een zeer defensief, een defensief en een neutraal profiel aan toe. Het zeer defensieve profiel is bedoeld als vangnet tijdens de looptijd van het product. Dankzij deze uitbreiding is ons variabele pensioen in één klap geschikt voor een bredere klantgroep.

Elk profiel heeft zijn eigen beleggingsmix. Dat ziet u in de tabel hieronder. Onderdeel van de vastrentende waarden is een rentehedgefonds. Daarmee dekken we het renterisico af. De tabel toont ook met welk percentage het pensioen jaarlijks mogelijk kan stijgen of dalen. Goed om te weten: in extreme gevallen kunnen de dalingen of stijgingen hoger uitvallen.

Beleggingsprofiel

Zakelijke waarden

Vastrentende waarden

Hoeveel kan dit pensioen jaarlijks stijgen of dalen?

Zeer defensief (nieuw)

0%

100%

5%

Defensief (nieuw)

30%

70%

12%

Neutraal (nieuw)

46%

54%

15%

Offensief

67%

33%

18%

 

Verbetering 2: Betere bescherming tegen renteschommelingen

Regelmatig houden we onze beleggingsstrategie tegen het licht. Want een zo goed mogelijk pensioen voor deelnemers: daar doen we het voor. De belangrijkste verandering? We willen het pensioen van uw klanten graag beter beschermen tegen schommelingen in de marktrente. Daarom passen we de beleggingsmix licht aan. We gaan het renterisico voortaan iets meer afdekken. Dat doen we door een aanpassing in de beleggingen in vastrentende waarden.

Verbetering 3: Profiel bepalen via een nieuwe online omgeving

Wat past nu écht bij uw klant? Een vast pensioen of een variabel pensioen? En in het geval van een variabel pensioen: met welk beleggingsprofiel? Om dat te bepalen stellen we uw klant een aantal vragen. Hoe? Via een nieuwe online omgeving. Centraal daarin staat hoeveel risico uw klant kan nemen met zijn pensioen. En hoeveel risico hij wil nemen. Uw klant wordt hierbij stap voor stap begeleid. U heeft er dus zelf geen werk aan.

Verbetering 4: Het profiel verandert mee met het leven van uw klant

Uw klant zit niet vast aan het eerder vastgestelde beleggingsprofiel. Sterker nog, we zullen uw klant regelmatig vragen om zijn beleggingsprofiel opnieuw te bepalen. In elk geval eens in de 3 jaar. En als we zien dat uw klant is getrouwd of gescheiden, of als de partner van uw klant is overleden. Blijkt dat een ander profiel beter past? Dan zetten we uw klant op 1 januari van het volgende jaar over naar dat nieuwe profiel met bijbehorende nieuwe uitkering. Uw klant mag zijn profiel ook op eigen verzoek opnieuw bepalen. Het is zelfs verstandig om dit regelmatig te doen. Bijvoorbeeld als de inkomsten of uitgaven van uw klant veranderen. Vanaf dit najaar kunnen klanten hun profiel opnieuw bepalen. U hoort van ons zodra dit mogelijk is.

Verbetering 5: Ook bestaande klanten gaan mee naar het nieuwe product

Alle bestaande klanten gaan over naar het nieuwe Aegon Uitkerend Beleggingspensioen. Ze houden het beleggingsprofiel dat ze nu hebben. Maar ook deze groep krijgt natuurlijk de kans om hun profiel opnieuw te bepalen. Via de knop hieronder leest u hoe we uw klanten informeren.

Benieuwd wat er verder verandert?

Het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen is op nog meer punten vernieuwd. Zo heeft ieder beleggingsprofiel een eigen dalingspercentage, staan de beleggingskosten voortaan vast en hebben we de reken- en offertetooling uitgebreid.

De DIP-desk staat voor u klaar

Meer weten over het nieuwe Aegon Uitkerend Beleggingspensioen? Of heeft u een direct ingaand pensioen nodig voor uw klant? Onze medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar. Zij zijn het vaste aanspreekpunt waarmee u snel kunt schakelen en sparren. Maak kennis met de DIP-desk.