Een pensioen dat meebeweegt

Het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen biedt meerdere beleggingsprofielen. Daarmee is ons variabel pensioen geschikt voor een brede doelgroep. Maar er is nóg een belangrijk voordeel. Uw klant zit namelijk niet vast aan het eerder vastgestelde beleggingsprofiel. Verandert het leven van uw klant? Dan verandert het beleggingsprofiel mee. Hoe dat werkt? We vertellen het u graag.

De beleggingen passen bij uw klant, nu én in de toekomst

We beleggen het pensioenkapitaal voor een optimaal pensioen. Dat doen we op een manier die past bij uw klant. Met het risico dat hij kan en wil nemen. Verandert de situatie van uw klant na een tijdje? Geen probleem. We vragen uw klant namelijk regelmatig zijn beleggingsprofiel opnieuw vast te stellen. In elk geval eens in de drie jaar. We doen dit ook als we zien dat de omstandigheden van uw klant mogelijk zijn veranderd. Bijvoorbeeld door overlijden van de partner of door scheiding. Heeft uw klant zélf behoefte om opnieuw het beleggingsprofiel vast te stellen? Dan kan dat natuurlijk ook. En overlijdt de klant en is er een variabel partnerpensioen ingegaan? Dan vragen we de partner om het beleggingsprofiel vast te stellen. 

Ander beleggingsprofiel? De beleggingsmix verandert vanaf 1 januari van het volgende jaar

Blijkt dat het profiel door de veranderde situatie is gewijzigd? Dan zetten we uw klant op 1 januari van het volgende jaar over naar dat nieuwe profiel. En krijgt hij de bijbehorende beleggingsmix. Zo beweegt ons variabele pensioen mee met belangrijke levensgebeurtenissen van uw klant. Verandert het leven van uw klant? Dan verandert het pensioen gewoon mee. Wilt u meer weten over de werking van het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen? Op Aegon Intermediair Portal hebben we dit nog eens in detail beschreven.

Uw klant bepaalt via een aantal vragen het beleggingsprofiel

Om het beleggingsprofiel van uw klant te bepalen, stellen we uw klant een aantal vragen. Hoe? Via de offertetooling op Aegon Intermediair Portal stuurt u een aantal voorgeschreven vragen naar uw klant. Met de antwoorden op deze vragen stellen wij voor uw klant een passend beleggingsprofiel vast. Centraal in de vragen staat hoeveel risico uw klant kan nemen met zijn pensioen. En hoeveel risico hij wil nemen. Net zoals we dat doen bij een klant die voor het eerst het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen wil afsluiten.

Goed om te weten

Het beleggingsprofiel van de klant is het resultaat van zijn persoonlijke en financiële situatie die via de vragen wordt vastgesteld. Het profiel wijzigt alleen als de situatie is veranderd. De Pensioenwet biedt geen ruimte aan deelnemers voor beleggingsvrijheid in de uitkeringsfase. Met de resultaten uit de vragen stellen wij voor de deelnemers een passend beleggingsprofiel vast. Hiervan afwijken is dus niet mogelijk.

Bijna 800 klanten hebben eind 2023 hun beleggingsprofiel opnieuw bepaald

Een deel van onze klanten met een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen krijgt jaarlijks in november een uitnodiging om het beleggingsprofiel opnieuw te bepalen. Bijna 800 klanten hebben dit eind 2023 gedaan. Voor ca. 22% van deze klanten is een ander beleggingsprofiel vastgesteld. Deze klanten gaan in januari over naar het nieuwe profiel. Zij krijgen vanaf januari de bijbehorende nieuwe pensioenuitkering.

Heeft u vragen? De DIP-desk staat voor u klaar!

Meer weten over het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen? Onze medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar. Zij zijn het vaste aanspreekpunt waarmee u snel kunt schakelen en sparren. Maak hier kennis met de DIP-desk.