De rentestandcorrectie voor 2022 is 136,15%

De premie die uw klanten betalen voor het Aegon DB Abonnement hangt af van de hoogte van de rentestandcorrectie. Deze maand hebben we de rentestandcorrectie voor 2022 bepaald. Dit deden we op basis van de rentecurve ultimo november 2021. De rentestandcorrectie voor 2022 is 136,15%. De aparte rentestandcorrectie voor het Anw-hiaatpensioen is 44,51%. Deze percentages gelden vanaf 1 januari 2022. Als klanten later in het jaar gaan deelnemen aan het Aegon DB Abonnement, dan geldt de rentestandcorrectie van de maand waarin het abonnement ingaat.

De nieuwe premie voor uw klanten

De komende tijd verwerken we de wijzigingen van de regeling en de salarisgegevens voor uw klanten voor 2022. Daarna weten zij hoeveel premie ze moeten betalen. Houd er rekening mee dat u eventuele opzeggingen uiterlijk 16 december 2021 aan ons door moet geven.

De rentestandcorrectie heeft ook invloed op de toeslagverlening

Het kan zijn dat uw klanten een toeslag willen verlenen binnen het Aegon DB Abonnement. Dan is het goed om hen te laten weten dat de rentestandcorrectie invloed heeft op de kosten van deze toeslagverlening.