Alles over de transactie Aegon en a.s.r.

Op 8 juni j.l. heeft a.s.r. bekend gemaakt wie leiding gaan geven aan de voorgenomen samenvoeging van de verschillende bedrijfsonderdelen van a.s.r. en Aegon Nederland. Met deze aanstellingen wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de bestuursstructuur gegeven de omvangrijke integratie en nu a.s.r. aanzienlijk groter wordt na samenvoeging met Aegon Nederland.

Dit betekent voor Aegon Cappital:

  • Binnen de directie van Aegon Cappital blijven Marianne de Boer (CEO) en Dirk Korbee (CFRO) als bestuurders in functie.
  • Folkert Pama krijgt de overkoepelende verantwoordelijkheid voor alle pensioenverzekeringsactiviteiten van het gecombineerde bedrijf, a.s.r. PPI en Aegon Cappital PPI.
  • Willem van de Berg, nu nog managing director Life bij Aegon Nederland en bij Aegon verantwoordelijk voor de voorgenomen samenvoeging met a.s.r. wordt in de nieuwe samenstelling COO Life in de Management Board. Daar wordt hij verantwoordelijk voor alle Leven-activiteiten van ASR waaronder de pensioenactiviteiten binnen beide Leven bedrijven, Leven Individueel & Uitvaart, pensioenuitvoerder TKP en de PPI’s: Aegon Cappital en ASR PPI.

De benoemingen zijn onder voorbehoud van closing van de voorgenomen transactie met Aegon en alle relevante toezichthouders (op zijn vroegst 1 juli 2023).

Meer informatie over de benoemingen is te lezen in het persbericht van a.s.r. van 8 juni 2023.

De producten en diensten van Aegon Cappital blijven beschikbaar. Vanzelfsprekend kunnen klanten blijven vertrouwen op de activiteiten en diensten zoals zij van ons gewend zijn en houden zij hun eigen contactpersoon.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van relevante ontwikkelingen.