We verlagen de AOV-premie met gemiddeld 16%

Met ingang van 1 mei is de premie van onze Aegon AOV verlaagd voor nieuwe klanten. Gemiddeld daalt de premie met 16%!

 

Jaarlijks checken we het AOV-tarief en passen we dit aan als het kan

Zo zorgen we ervoor dat onze klanten de juiste premie betalen voor het arbeidsongeschiktheidsrisico. Onder andere doordat de rente de laatste tijd is gestegen, kunnen we onze AOV-premie nu verlagen! Natuurlijk spelen andere zaken ook een rol: zo hebben we bijvoorbeeld de beroepsklassen onder de loep genomen en waar nodig aanpassingen gedaan.

 

Waarom is rente hierin zo belangrijk?

Dat zit zo. Wordt je klant arbeidsongeschikt? Dan schatten we in hoe lang we moeten uitkeren. En om hoeveel geld het in totaal gaat. Dat bedrag reserveren we. We houden daarbij rekening met de rente die we ontvangen over het gereserveerde bedrag. Doordat de rente nu hoger staat, hoeven we minder geld te reserveren. En dat leidt tot lagere kosten. Die we natuurlijk graag doorgeven aan onze klanten.

 

Bestaande klanten houden de bestaande premie

De premieverlaging geldt voor nieuwe klanten. Twee jaar geleden hebben we de premie voor bestaande klanten verhoogd. Dat deden we omdat de rente voor langere tijd, namelijk vele jaren, laag was. De huidige rentestijging is relatief recent. We passen niet bij elke rentebeweging de premie aan. De rente moet dan langere tijd hoog zijn.

 

Aanvraag in behandeling? De laagste premie geldt!

Heb je al een aanvraag ingediend voor je klant? Ook dan profiteert je klant van de premieverlaging. Want de laagste premie geldt! Is de nieuwe premie lager dan die van de lopende aanvraag? Dan geldt de nieuwe premie. Is de premie van de lopende aanvraag lager dan de nieuwe premie? Dan blijft dat de premie voor je klant. Wel zo prettig.

Ons klantenteam Zelfstandig Ondernemer staat voor je klaar

Wil je de nieuwe premie uitproberen? Maak dan een offerte in het Aegon Intermediair Portaal. En heb je vragen over de nieuwe premie? Neem gerust contact op met ons klantenteam Zelfstandig Ondernemer: je vaste aanspreekpunt om snel te schakelen of als je even wil sparren.