Casemanager Mandy over verlof tijdens arbeidsongeschiktheid

Het is zomer. En dat betekent dat veel mensen zon, zee en strand opzoeken. Ook zieke medewerkers willen op vakantie. Maar hoe zit dat met verlof? Of als iemand ziek wordt tijdens vakantie? We vroegen het Mandy van Hees, onze casemanager verzuim. Laat die vakantieperiode maar komen!

 

Een zieke medewerker wil op vakantie. Kan dat?

Mandy: “Het is aan de werkgever om toestemming te geven voor vakantie of niet. Een bedrijfsarts kan hierbij adviseren. Bijvoorbeeld over of het medisch gezien verstandig is om op vakantie te gaan. Of dat het handig is als daarvoor een intensief revalidatieproject onderbroken wordt. Uiteraard raad ik aan om altijd het advies van de bedrijfsarts mee te laten wegen in het besluit.”

 

Moet een zieke medewerker verlof opnemen voor een vakantie?

Mandy: “Zieke medewerkers bouwen wettelijke vakantiedagen op. Of ze ook bovenwettelijke vakantiedagen opbouwen, hangt af van de arbeidsovereenkomst of de cao. Is een medewerker gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan neemt hij volledige vakantiedagen op. Bijvoorbeeld als deze een aantal uren per dag passende arbeid verricht voor re-integratie. Een werkgever boekt de opgenomen verlofdagen af en betaalt 100% loon door tijdens de vakantie. Is een medewerker volledig arbeidsongeschikt en gaat deze met verlof? Dan hoeft de medewerker geen verlofuren op te nemen”.

 

Kan een werkgever verlof afboeken als een medewerker ziek wordt tijdens vakantie?

Mandy: “Ik raad werkgevers aan om in het verzuimprotocol afspraken op te nemen over ziekte tijdens vakantie. Bijvoorbeeld dat een medewerker een bewijs kan voorleggen van een arts op het vakantieadres. Of dat deze de ziekmelding tijdig doorgeeft aan de werkgever. Dat voorkomt vervelende discussies achteraf. Als een medewerker ziek wordt tijdens vakantie, dan mag een werkgever die ziektedagen niet automatisch afboeken als vakantiedagen. In ieder geval niet als wettelijke vakantiedagen. Bij bovenwettelijke vakantiedagen kan dit afwijken, afhankelijk van de arbeidsovereenkomst of cao”.

 

Onze casemanagers staan voor je klaar

Meer weten over verzuim en vakantie? Of willen jij of je klant eens in gesprek met een casemanager? We helpen graag. Neem gerust contact op met team casemanagement via 070 344 52 23 (keuze 2 en daarna keuze 3). Of stuur een e-mail naar casemanagement@aegon.nl.