Adviestip: handige blog ‘5 goede redenen voor een AOV’

Zelfstandig ondernemers interesseren voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) valt niet altijd mee. Ze zijn druk met ondernemen, onderschatten vaak het risico en menen dikwijls ook nog dat verzekeren financieel onhaalbaar is. Onterecht, natuurlijk. Maar bij Aegon gaan we ervan uit dat klagen of de klant verwijten maken niet veel zin heeft. Liever helpen we u om misverstanden weg te nemen en serieus op mogelijke bezwaren in te gaan.

 

Vandaag verschijnt ‘5 goede redenen om (wél) een AOV te overwegen’, de eerste van een reeks blogs over verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. In deze blog behandelen we 5 feiten waarvan veel zelfstandigen zich niet zo bewust zijn, maar die een AOV zeker het overwegen waard maken. Van de kwetsbaarheid van onderneming en ondernemer tot de waarde van deskundige ondersteuning. En van mogelijkheden op het gebied van preventie tot opties om zélf de premiekosten te bepalen en een AOV af te stemmen op andere inkomensbuffers.

 

Zelfstandigen aan het denken zetten

We behandelen alle onderwerpen laagdrempelig en begripvol, maar zetten zelfstandigen ook aan het denken. Bijvoorbeeld door de risico’s aan te snijden met verrassende stellingen zoals: ‘Jij bent onmisbaar’ en ‘Je kunt het niet altijd alleen’. En door over de premie te melden: ‘Jij bepaalt zelf de kosten’. Kort samengevat is onze insteek dat we best begrijpen dat een AOV bij de gemiddelde zelfstandige niet bovenaan de actielijst staat. Maar dat we ondernemers wel willen behoeden voor onnodige inkomensrisico’s, en ervan overtuigd zijn dat een AOV interessanter is dan zij denken.

 

Aan de slag met alle AOV-vraagstukken

In volgende delen van de reeks trekken we deze lijn door. We behandelen dan stap voor stap de andere vraagstukken waar een zelfstandige bij het overwegen en afsluiten van een AOV mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld: hoe het werkt wanneer je als zelfstandige ooit een beroep doet op je AOV. En wat ondersteuning bij je re-integratie en opties op het gebied van preventie concreet inhouden. Maar ook: wat de meerwaarde is van deskundig advies. En waarom verzekeraars werken met een gezondheidsverklaring en eventueel ook een medische keuring.

 

Interesse?

  • Wijs uw relaties op de blog voor zelfstandigen: ‘5 goede redenen om (wél) een AOV te overwegen’. Een mooie manier om met ondernemers in gesprek te komen!
  • Houd onze berichtgeving over volgende blogs in de gaten. U ontvangt een update zodra een nieuw deel in de reeks verschijnt.
  • Laat het ons weten als u meer informatie wilt over de blogreeks of de Aegon AOV. Bekijk onze contactinformatie op de pagina 'Klantenteam Zelfstandig Ondernemer'. We helpen u graag verder!