Vanaf 1 juni 2022 berekenen we bij aktepasseringen de bereidstellingskosten per verlengde dag

Bij aktepasseringen vanaf 1 juni 2022 berekenen we de eventuele bereidstellingskosten per dag dat de offerte is verlengd. Deze nieuwe berekening van de kosten is voor uw klant voordeliger.

In de hypotheekofferte van Aegon staan verschillende gegevens, waaronder de afgesproken hypotheekrente. Nadat uw klant akkoord gaat met het voorstel en de offerte heeft ondertekend, blijft deze drie maanden geldig voor bestaande bouw en zes maanden voor nieuwbouw. De geldigheidstermijn van de offerte wordt automatisch tot maximaal één jaar verlengd. Voor deze verlenging betaalt uw klant bij vaste rente in sommige gevallen kosten: de bereidstellingskosten.

Wat is het verschil ten opzichte van de situatie van vóór 1 juni?

Tot 1 juni 2022 berekenen wij de bereidstellingskosten per volle maand, ook als het minder dan een maand was.

Hoe worden de bereidstellingskosten berekend?

Uw klant krijgt bij verlenging de rente die in de offerte staat. Bij vaste rentes brengen wij bereidstellingskosten in rekening. Deze bereidstellingskosten betaalt uw klant alleen wanneer de dagrente op de passeerdatum hoger is dan de rente vermeld in de offerte. De kosten zijn 0,20% per maand over het leningsbedrag (exclusief overbrugging). Het totaalbedrag verrekenen wij op de passeerdatum per verlengde dag.

Natuurlijk wordt onze acceptatiehandleiding hierop binnenkort aangepast.