Persbericht: Aegon zet stap in versnellen brondata voor hypotheekaanvragen

Aegon heeft met Accelerate / iWize een volgende stap gezet in het gebruik van brondata bij hypotheekaanvragen. Waar de hypotheekverstrekker met de financieel adviseurs al geruime tijd met brondata via Accelerate / iWize werkt in het adviseringstraject, kan deze nu ook geheel automatisch worden gebruikt voor de acceptatie van een hypotheekaanvraag bij Aegon. ‘Een belangrijke stap die past in het versnellen en papiervrij maken van het hypothekenproces. En we servicen onze financieel adviseurs die al met Accelerate en iWize werken, zij gaan veel tijd besparen.’ aldus Matthijs Hofstede, CEO van Aegon Hypotheken.  

Acceptatie brondata via iWize

Vanaf woensdag 22 maart 2023 accepteert Aegon voor alle nieuwe aanvragen data van brondataleverancier iWize. Aegon is één van de eerste hypotheekverstrekkers die brondata via iWize accepteert voor nieuwe hypotheekaanvragen. Al meerdere jaren accepteert Aegon brondata via Ockto voor het adviserings- en aanvraagproces van hypotheken. Meer dan duizend financieel adviseurs maken op dit moment gebruik van iWize; een extra module in Accelerate die werkt in combinatie met Findesk en Adviesbox. Deze brondata kan de adviseur nu dus ook gebruiken voor een nieuwe hypotheekaanvraag bij Aegon.

Joris de Bruijne van iWize: ‘Veel adviseurs gebruiken brondata al voor advies aan hun klanten. Met deze stap kan dezelfde brondata ook eenvoudig gebruikt worden in het hypotheekacceptatieproces. Zo helpen we de adviseur én de klant. Het scheelt enorm veel tijd en documenten insturen. Ik ben blij met deze stap van Aegon.’

Convenant brondata

De stap die Aegon met Accelerate / iWize zet past binnen de afspraken uit het convenant ‘Accepteren op basis van alleen brondata’ die Aegon met meer dan 60 ketenpartijen in december 2022 heeft getekend.

Webinar voor financieel adviseurs

Op 10 mei organiseerden Aegon met iWize / Accelerate een informatief webinar voor financieel adviseurs die al gebruik maken van Accelerate met iWize of die nu nog geen licentie hebben. Webinar terugkijken? Dat kan hier: Webinar terugkijken