Ons acceptatieproces verandert binnenkort: wij gaan versnellen

Het komt steeds vaker voor dat u een gewijzigd Renteaanbod nodig heeft voor uw klant. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het dossier langer. Om het proces van acceptatie te versnellen gaan we ons proces binnenkort veranderen.  

Wat zijn straks de voordelen  

  • We kunnen uw aanvraag sneller verwerken;  
  • 1 of meerdere wijzigingen op uw getekende Renteaanbod zijn eenvoudig aan te vragen via Aegon Intermediair Portaal (AIP);  
  • Uw wijziging is overzichtelijk en kunt u downloaden op AIP; 
  • Alle gevraagde wijzigingen worden in één keer verwerkt in het Bindend aanbod.   

Wat verandert er?  

Uw klant tekent naast het Renteaanbod ook het Bindend aanbod.   

Het voordeel van dit nieuwe proces is dat de acceptatie bij wijzigingen sneller gaat verlopen. Hiermee krijgen u en uw klant sneller duidelijkheid. Ook sturen we de stukken direct naar de notaris bij het uitbrengen van het Bindend aanbod. 

Wijzigingen aanvragen via AIP  

Wilt u het getekende Renteaanbod straks wijzigen? Dit kunt u eenvoudig zelf aanvragen op ieder gewenst moment via AIP. Uw wijzigingsverzoek(en) worden bewaard en kunt u ook downloaden. Bij het uitbrengen van het Bindend aanbod worden de gevraagde wijzigingen in één keer verwerkt. Het voordeel hiervan is dat uw klant in het Bindend aanbod alle opgenomen wijzigingen in één keer ondertekend. 

Processchema acceptatieproces: van hypotheekaanvraag naar Bindend aanbod 

Wij brengen overzichtelijk voor u in kaart hoe het nieuwe proces eruit gaat zien. Dit processchema vindt u binnenkort ook op AIP. 

Wat betekent het voor u? 

Nu verandert er nog niets en kunt u gebruik blijven maken van het huidige proces. Zodra de exacte ingangsdatum bekend is, informeren wij u hierover met alle details. Meld u nu aan voor ons Webinar Kwartaalupdate op 2 november aanstaande. Tijdens deze kwartaalupdate vertellen wij u meer hierover.

Vragen? 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!