Goed nieuws: wij financieren Tiny Houses!

Wij willen graag dat onze klanten kiezen voor een duurzame woning. Een Tiny House is hier een goed voorbeeld van. Een financiering voor zo’n woning is niet altijd vanzelfsprekend. Maar vanaf nu kunt u ook hiervoor bij Aegon terecht. 

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is zoals de naam al zegt: een klein huis. Het idee van zo'n klein huis is om duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven. Ook is het bedoeld om alleen te leven met de dingen die je echt nodig hebt zonder overbodige spullen. Tiny House Nederland geeft de volgende definitie: "Een Tiny House is een woonvorm met een duidelijke onderliggende filosofie. Het zijn kleine, volwaardige en vrijstaande woningen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.”

Tiny Houses financieren we alleen met NHG

Een Tiny House moet natuurlijk voldoen aan dezelfde voorwaarden die wij aan elk onderpand stellen. Bijvoorbeeld dat de woning gebruikt wordt als hoofdwoning en niet bestemd is voor de verhuur. Kijk voor onze voorwaarden in hoofdstuk 3.1. van de acceptatiehandleiding. 

Daarnaast stellen we nog een aantal extra voorwaarden aan Tiny Houses:

  • De bouwaard moet permanent zijn.
  • De woning is verankerd in de grond door middel van een fundering (aard- en nagelvast).
  • Aansluitingen op nutsvoorzieningen zijn permanent.
  • Geen beperkingen voor de ondergrond. De Tiny House moet hier voor gebruik voor onbepaalde tijd gebouwd worden en er permanent blijven staan. Het mag niet een tijdelijke oplossing voor huidige woningnood zijn.

Het gewijzigde proces vindt u binnenkort ook terug in de acceptatiehandleiding.

Vragen? 

Stel ze aan onze virtuele assistent of chat met één van onze medewerkers via de live-chat op AIP. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw accountmanager.