Toetsing op inkomen bij overlijden

Sinds 25 juli 2022 zijn de explainkaders afgebakend in 6 doelgroepen. Eén van die doelgroepen is “Voortzetten Aegon-hypotheek door hoofdelijk schuldenaar na overlijden partner”. Wij merken dat deze wijziging vragen oplevert. Daarom lichten wij het proces uitgebreider toe.

Heeft uw klant samen met zijn of haar partner een woning met een Aegon-hypotheek, komt één van beiden te overlijden en wil de achterblijvende partner of inwonend kind in de woning blijven wonen? De tenaamstelling van de hypotheek moet dan aangepast worden. We hebben nu altijd inkomensgegevens nodig voor het aanpassen van de tenaamstelling. Zo toetsen we de betaalbaarheid (LTI-toets). Zo willen wij uw klant zoveel als mogelijk ondersteunen, om betalingsproblemen te voorkomen.

Wat betekent dit voor uw klant?

Om deze beoordeling te kunnen doen hebben wij recente inkomensgegevens van uw klant nodig. Goed om te weten: voor het stopzetten of overzetten van de producten van de overledene hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig.

Wat gebeurt er als de LTI-toetsen niet akkoord zijn?

Mocht er een situatie ontstaan waarin het wenselijk is dat de klant in de woning blijft wonen, maar de huidige financiële situatie dit niet toestaat, bieden wij Service Op Maat (SOM). Met uw toestemming, en die van de klant, nemen zij het dossier over en kijken zij samen met de klant naar de betaalbaarheid.

Vragen?

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Ga naar onze Virtuele Assistent: we helpen u graag!