Consumptieve bestedingen opgenomen in de hypotheekgids 

De financiering van consumptieve bestedingen was niet voor iedereen duidelijk. Ook is het beleid met betrekking tot deze vorm van financiering aangepast. Hierover hebben we een nieuw artikel opgenomen in de vernieuwde hypotheekgids: een lening voor consumptieve besteding (7.10).

Op onze website leest u daarnaast wat wij verstaan onder consumptieve bestedingen, welke we wel en niet toestaan. In de hypotheekgids leest u bovendien waar u bij een aanvraag rekening mee moet houden. 

Goed om te weten: voor (het deel van) de aanvullende hypothecaire lening die door ons wordt verstrekt voor een consumptieve besteding moet vanaf nu een apart leningdeel worden aangevraagd. Ook mag het totaalbedrag van de lening(en) voor consumptieve besteding(en) niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde van de woning.  

Meer weten of vragen? 

Bekijk de nieuwe hypotheekgids. Ook onze BeleidBuddy is helemaal up-to-date. BeleidBuddy helpt u wanneer het u uitkomt. U krijgt snel antwoord op uw vraag zonder zelf te zoeken én zonder ons te hoeven bellen.