Afhandeling in 2023 nodig? Regel het op tijd!

Met een paar weken is het alweer nieuwjaarsdag en dus 2024. Hieronder ziet u per werkstroom wat we dit jaar nog kunnen verwerken. We staan voor u klaar en zetten al onze medewerkers in om de afgegeven garanties te behalen. Kijk voor actuele verwerkingstijden op AIP en bel of contact ons alleen als het echt nodig is. Bekijk alle uiterste inleverdata hieronder.

Goed om te weten: De verwerking kunnen we voor alle onderstaande situaties alleen garanderen als u het dossier inclusief alle documenten aan ons instuurt. Voldoet uw verzoek aan deze vereisten? En stuurt u het verzoek vóór de onderstaande data en tijdstippen in? Dan handelen wij uw verzoek gegarandeerd in 2023 af.

Image
Moeder en dochter in de keuken

De inleverdata per werkstroom

Extra aflossen

  • Aanvraag: 8 december, 17.00 uur
  • Betaling: 8 december, 17.00 uur

Hypotheekaanvraag (nieuw)

  • Aanvraag renteaanbod: 15 december, 17.00 uur
  • Bindend aanbod dossier compleet: 12 december, 17.00 uur

Omzetten hypotheekvorm mét notaris

  • Dossier compleet: 12 december, 17.00 uur

Wijzigingen in een levensverzekering Aegon Hypotheek

  • Dossier compleet: 12 december, 17.00 uur 

Ontslag Hoofdelijke Aansprakelijkheid

  • Aanvragen Standaard leennorm: 12 december, 17.00 uur
  • Dossier compleet Standaard leennorm: 12 december, 17.00 uur
     
  • Aanvragen Explain: 27 november, 17.00 uur
  • Dossier compleet Explain: 8 december, 17.00 uur

CDD onderzoek

Is er klantonderzoek nodig door een CDD-analist? Dan hebben we extra tijd nodig en kunnen we de afhandeling in dit jaar niet altijd garanderen. Houdt hier rekening mee en start op tijd. U ontvangt een berichtje wanneer wij een klantonderzoek opstarten.

Wijzigingen bij Acceptatie

Hypotheekaanvraag

Inleveren voor 15 december, 17.00 uur - Bent u op tijd? Dan ontvangt u het renteaanbod nog dit jaar. Deze garantie geldt alleen als wij de aanvraag in één keer kunnen beoordelen. Dus zorg dat de aanvraag volledig is en de eventuele stukken geldig zijn. Als het bindend aanbod in 2024 verstuurd wordt zullen de financieringsnormen van 2024 van toepassing zijn.

Hoe vraag ik een hypotheek aan met de nieuwe kostengrens NHG 2024?

Wij kunnen in 2024 toetsen of de lening voldoet aan de NHG normen 2024 - Dit geldt voor zowel de budgettering als de kostengrens.  

U kunt gewoon een hypotheekaanvraag bij ons indienen - Wij brengen dan een renteaanbod uit op basis van de actuele rente. Deze rente houden wij aan als wij op tijd het getekende akkoordformulier retour hebben ontvangen. Ná 1 januari 2024 kunt u eventuele wijzigingen aan ons doorgeven via AIP. Wij brengen dan een bindend aanbod uit en toetsen op de normen van 2024. Heeft u in 2023 al een bindend aanbod ontvangen? Dan kunt u via onze Servicedesk Hypotheken een verzoek bij ons indienen om een nieuw bindend aanbod uit te brengen op de normen van 2024.

Goed om te weten: wij sturen u dus geen nieuw renteaanbod aanbod toe, maar verwerken eventuele wijzigingen bij het uitbrengen van het bindend aanbod. 

Dossier Compleet

Inleveren voor 12 december, 17.00 uur - Bent u op tijd? Dan ontvangt u het bindend akkoord nog dit jaar. Deze garantie geldt alleen als wij het hele dossier in één keer kunnen beoordelen. Dus zorg dat het compleet is.

Offerte na 1 januari 2024 wijzigen? Dan blijft de rente uit de originele offerte geldig

Wilt u een ondertekende offerte met NHG na 1 januari 2024 aanpassen? Dan gebruiken wij het rentebericht dat in de oorspronkelijke offerte staat. Dit geldt ook voor het aanpassen van een offerte van Aegon-normen naar NHG. De aanpassingen moeten voldoen aan de standaardregels. Daarnaast toetsen wij de offerteaanvraag op de financieringsnormen van 2024.

Regel een aanpassing van uw offerte zelf online

  • Log in op AIP
  • Kies in de navigatiebalk voor Hypotheek en vervolgens Hypotheken in aanvraag
  • Klik op de aanvraag die u wilt aanpassen en kies onderaan voor Hypotheekofferte aanpassen
Ga naar AIP

Wijzigingsverzoeken voor Beheer

Aanvraag Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid op standaard leennormen

Inleveren voor 12 december, 17.00 uur - Bent u op tijd? Dan ontvangt u het renteaanbod nog dit jaar. Deze garantie geldt alleen als wij de aanvraag in één keer kunnen beoordelen. Dus zorg dat alle relevante data aanwezig én geldig is voor het maken van een renteaanbod.

Aanvraag Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid op Explain

Inleveren voor 27 november, 17.00 uur - Goed om te weten: om de verwerking van uw aanvraag te kunnen garanderen geldt dat u voor een aanvraag onder Explain het dossier compleet aangeleverd moet worden, inclusief alle documenten voordat wij een renteaanbod uit kunnen brengen. Bent u op tijd? Dan ontvangt u het renteaanbod nog dit jaar. Deze garantie geldt alleen als wij de aanvraag in één keer kunnen beoordelen. Dus zorg dat alle relevante data aanwezig én geldig is voor het maken van een renteaanbod.

Dossier Compleet Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid op standaard leennormen

Inleveren voor 12 december, 17.00 uur - Bent u op tijd? Dan ontvangt u het bindend akkoord nog dit jaar. Deze garantie geldt alleen als wij het hele dossier in één keer kunnen beoordelen. Dus zorg dat het compleet is met het getekende renteaanbod én de nog aan te leveren voorbehouden.

Dossier Compleet Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid Explain

Inleveren voor 8 december, 17.00 uur - Bent u op tijd? Dan ontvangt u het bindend akkoord nog dit jaar. Deze garantie geldt alleen als wij het hele dossier in één keer kunnen beoordelen. Dus zorg dat het compleet is met het getekende renteaanbod én de nog aan te leveren voorbehouden.

Extra aflossen in 2023

Inleveren voor 8 december, 17.00 uur. Betalingen 8 december - Verzoeken voor extra aflossing doet u gemakkelijk via de selfservice op AIP. Aanvragen die voor 8 december 17.00 uur bij ons binnen zijn, daarvan ontvangt u dit jaar nog een betaalinstructie.

Betalingen voor deze extra aflossingen die uiterlijk 8 december, 17.00 uur op onze bankrekening zijn bijgeschreven, verwerken wij gegarandeerd in december. Geef dit dus op tijd aan uw klant door. Ontvangen wij de betaling na 8 december 2023? Dan kunnen wij niet garanderen dat we deze dit jaar nog verwerken. In dat geval wordt het maandelijkse bedrag pas op 1 februari 2024 aangepast. De aflossing geldt wel voor het jaar 2023 als die extra aflossing uiterlijk 31 december 2023 op onze bankrekening is bijgeschreven.

Omzetten hypotheekvorm met notaris

Inleveren voor 12 december, 17.00 uur - Ook hier geldt: wees op tijd én volledig. Voor het omzetten van een hypotheekvorm met een bezoek aan de notaris stuurt u alles voor 12 december 17.00 uur in.

Wijzigingen in een levensverzekering bij een Aegon Hypotheek

Inleveren voor 12 december, 17.00 uur - Wijzigingen in een levensverzekering bij een Aegon Hypotheek doorgeven? Als u dit op tijd doet, regelen wij alles netjes voor het einde van dit jaar.