Nieuwe podcastserie ‘Levenspioniers’ nu te horen op BNR 

De nieuwe podcastserie ‘Levenspioniers’ kun je vanaf nu luisteren op BNR Nieuwsradio. In de serie duikt Diana Matroos, presentatrice bij BNR Nieuwsradio, samen met Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, in de sociaal-economische staat van ons land. Aegon sponsort de podcastserie. 

De serie bestaat uit vijf podcasts van zo’n 25 minuten. In elke aflevering staan een nieuw thema en andere levenspionier centraal. De thema’s zijn:

  • Aflevering 1: Vergrijzing als maatschappelijke probleem en wat voor soort huizen moeten we daar voor bouwen? Levenspionier is een vrouw die een woongroep heeft opgezet.
  • Aflevering 2: Hoe maak je het samen mogelijk om meer tijd thuis te zijn? Groot huis vs. nooit thuis. Levenspionier neemt een sabbatical van 8 maanden en verkoopt het huis. 
  • Aflevering 3: Pensioen en vooral werken na je pensioen. Levenspionier ging met vervroegd pensioen op 60 maar heeft nu met 67 een eigen bedrijf en is dus ondernemer geworden!
  • Aflevering 4: Verduurzaming is een hot topic. De levenspionier heeft het hele huis ingericht op zelfvoorziening
  • Aflevering 5: Steeds meer jongeren worden eigen ondernemer, maar wat doet dat met ons pensioen? Onze pionier is een jonge zelfstandige.  

Aegon is sponsor

Aegon is sponsor van de podcastserie. Met de serie brengen we trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen, pensioen en verzekeren onder de aandacht bij adviseurs. Ondanks dat Aegon de podcastserie sponsort, is het een journalistiek onafhankelijke serie. Dit betekent dat Aegon ideeën aandroeg, maar geen eindregie had over de inhoud van de serie.