Aegon en a.s.r.: samen met u sterker in de markt

a.s.r. en Aegon maakten eind oktober bekend samen verder te gaan als 1 bedrijf. Alle Nederlandse activiteiten van Aegon op het gebied van pensioen, levensverzekeringen, schadeverzekeringen en de bank- en hypotheekactiviteiten worden samengevoegd met die van a.s.r. Een verrassend bericht, maar hiermee vormen we een krachtige combinatie in de markt. Als alle noodzakelijke goedkeuringen afgerond zijn, ontstaat in de tweede helft van 2023 een leidende Nederlandse verzekeraar.

Op weg naar een combinatie met één merknaam

Op termijn gaan alle onderdelen van het Aegon-merk over naar de merknaam a.s.r. Maar de pensioen- en hypotheekactiviteiten blijven nog wel 3 jaar na de afronding van de overeenkomst onder het merk Aegon bestaan. Denk bijvoorbeeld aan Aegon Cappital, de grootste ppi in Nederland. De merknaam van de overige onderdelen, zoals TKP, Knab en Nedasco verandert niet.

We blijven investeren in onze samenwerking

Tot de combinatie is goedgekeurd gaan we gewoon door met het bedienen van onze klanten: consumenten en werkgevers. Daarbij blijft u, als onafhankelijke adviseur, voor ons onze belangrijkste partner. De relatie met u heeft ons gemaakt tot waar we nu staan. En onze samenwerking blijft belangrijk.

We blijven investeren in digitalisering met de menselijke maat, in duurzaamheid, in data en natuurlijk in klanttevredenheid. En we gaan door met het ontwikkelen en verbeteren van producten en diensten. Zodat we samen met u de markt kunnen blijven bedienen en nieuwe klanten en relaties kunnen verwelkomen. Ons netwerk van accountmanagers blijft uiteraard volledig voor u beschikbaar.

De combinatie levert voordelen voor klanten en partners op

Met de combinatie van a.s.r. en Aegon ontstaat een sterke toonaangevende Nederlandse verzekeraar. We verwachten ook voordelen voor klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders.

Jos Baeten, de CEO van a.s.r. heeft daarover gezegd: “Gezamenlijk vormen we een duurzame toonaangevende verzekeraar en verstevigen we onze marktpositie als de nummer 2 verzekeraar in de markt. Gezien de gezamenlijke kracht van beide bedrijven, zal het bedrijf een goed thuis bieden aan alle medewerkers, klanten en relaties van Aegon Nederland. Als medewerkers van a.s.r. gaan we samen met de nieuwe collega’s werken aan de toekomst van deze combinatie. Het uitgangspunt zal zijn één bedrijf, één cultuur, door het beste van beide organisaties te benutten. We kijken ernaar uit om alle medewerkers, klanten en relaties van Aegon Nederland in de nabije toekomst te verwelkomen.” 

Wat hebben we u straks te bieden?

Een grote verzekeraar met een sterke positie in Nederland. Als de combinatie is afgerond, zijn we als sterke partner voor u beschikbaar om uw klanten aantrekkelijke en concurrerende producten en diensten te bieden.

De voordelen van onze gebundelde kracht:

  • Betere distributiemogelijkheden voor u. We combineren onze kennis en ervaring, de middelen, en de platformen van Aegon en a.s.r. 
  • Een leidende positie op de Nederlandse pensioenmarkt. We kunnen met aantrekkelijkere producten voor klanten nog beter inspelen op de mogelijkheden die de aanstaande pensioenhervorming biedt. 
  • Marktleider in inkomensverzekeringen en de derde speler op de markt voor schadeverzekeringen. Dit maakt het mogelijk een concurrerender productaanbod te ontwikkelen.
  • Meer schaalgrootte bij het verstrekken en beheren van Nederlandse hypotheken. Dat maakt een meer gestroomlijnde en verbeterde uitvoering mogelijk. 

Duurzaamheid blijft de basis

Bij zowel a.s.r. als Aegon staan duurzaamheid en ESG hoog in het vaandel. Samen kunnen we beter bijdragen aan de oplossingen die nodig zijn bij onze ambities naar een duurzamere samenleving.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met uw accountmanager. Die is bereikbaar voor al uw vragen.