Dekking woonverzekeringen tijdens verhuizing

Heeft uw klant de sleutel van het nieuwe huis en is het oude huis nog niet overgedragen aan de nieuwe eigenaar? Dan heeft uw klant tijdelijk 2 huizen. Wat betekent dat voor de dekking van de Aegon Inboedel- en Woonhuisverzekering? Wij leggen het u uit.

Geef een verhuizing altijd door

Tijdens een verhuizing is het mogelijk om op 2 adressen verzekerd te zijn. Hier geldt wel één belangrijke voorwaarde. Namelijk dat u of uw klant de verhuizing doorgeeft. Alleen dan is er maximaal 3 maanden dekking op beide adressen. We tellen vanaf de sleuteloverdracht van de nieuwe woning. 

Opgebouwde loyaliteitskorting verhuist gewoon mee

Als uw klant een nieuw huis heeft gekocht, is het gewoon mogelijk om de opgebouwde loyaliteitskorting mee te nemen naar de nieuwe woning. Volgt u hiervoor onderstaande stappen:

1. Ga naar de bestaande Aegon Woonhuisverzekering van uw klant en klik op mutatie invoeren.

2. Kies voor ‘Wijzigen object- en dekkingsgegevens’.

3. Voer de ingangsdatum in. Dit is de datum wanneer de klant de sleutel van de nieuwe woning ontvangt. 

4. Voer de risicogegevens in van de nieuwe woning. Bepaal het verzekerd bedrag. Is er sprake van een bijzonder object, zoals een jacuzzi, vergeet deze ook niet mee te verzekeren. 

5.  Voeg een subaanvraag voor de oude woning toe aan het Woon- & VrijeTijdpakket. Deze ingangsdatum moet gelijk zijn aan de ingangsdatum die u bij stap 3 heeft ingevoerd.

6.  Is de oude woning binnen drie maanden verkocht?

•    Ja, dan kunt u de Woonhuisverzekering van de oude woning beëindigen per die datum. 
•    Nee, geef dit (na drie maanden) door via bijvoorbeeld een ‘een notitie voor de acceptant’. De dekking zal worden aangepast. Voor de woning die niet bewoond wordt, zetten wij een leegstandsclausule op de polis. Dit betekent dat de dekking beperkt wordt naar een brand/storm dekking. 

Tip:

Maak een reminder aan om na te gaan of de woning na drie maanden is verkocht. 


Heeft u vragen?

Neem gerust contact op met uw accountmanager. Hij of zij helpt u graag.