Aanpassing Aegon Huisdierenverzekering

Vanaf 1 november 2021 gaat de premie voor onze huisdierenverzekering omhoog. Dit jaar stijgt de premie iets meer dan klanten van ons gewend zijn. Heeft u klanten met een huisdierenverzekering? In dit bericht lichten we toe wat er verandert en waarom.

We hebben meer uitgekeerd dan verwacht

Dit is onder andere een gevolg van hogere tarieven bij de dierenarts en nieuwe behandelingen. We verhogen de premie komend jaar per prolongatie. Daar beginnen we mee op 1 november 2021. Daarnaast passen we nog een aantal andere zaken aan. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

  • Maximaal verzekerd bedrag wordt € 2.500,00
  • Eigen bijdrage wordt 25%
  • Leeftijdsgrens voor acceptatie wordt 6 jaar 

 

Communicatie met klanten

We kunnen ons voorstellen dat klanten niet blij worden van de wijzigingen. Bijvoorbeeld als hun hond of kat al wat ouder of ziek is. Toch hebben we helaas geen andere keuze. Met de wijzigingen zorgen we ervoor dat we voldoende financiële steun blijven bieden aan onze klanten. Nu én in de toekomst. Via de prolongatiebrief en op onze website informeren we klanten over de veranderingen. Dit gebeurt steeds een maand voordat de wijzigingen ingaan. 

Meer weten?

Op onze webpagina www.aegon.nl/nieuwe-huisdierenvoorwaarden lichten we de wijzigingen uitgebreid toe. Goed om te weten: dit zijn alleen de wijzigingen voor bestaande klanten. U vindt er ook de nieuwe voorwaarden. Vragen? Neem gerust contact op met uw accountmanager.