Nieuw: Vanaf nu vraagt u voor onze AOV ook dekkingswijzigingen aan via AIP

Blijkt uit bijvoorbeeld het onderhoudsgesprek met uw klant dat de verzekerde bedragen niet meer passend zijn? Of dat de eindleeftijd te laag is? Vraag ons per e-mail om een wijzigingsofferte te maken. Wil uw klant de wijziging daadwerkelijk aanvragen? Dan doet u dit vanaf nu via Aegon Intermediair Portal (AIP)

Vraag dekkingswijzigingen aan in drie simpele stappen

Binnen AIP kunt u de wijziging eenvoudig aanvragen. Dit doet u in drie stappen:

  • In het eerste scherm kunt u aangeven welke dekking u wilt wijzigen
  • In het volgende scherm uploadt u de door de klant ondertekende offerte. Als wij om aanvullende informatie hebben gevraagd, kunt u die hier ook uploaden
  • In het laatste scherm controleert u de wijziging en stuurt u de wijziging in

Wat gebeurt er daarna?

Als wij de digitale wijziging hebben ontvangen, dan krijgt u direct een ontvangstbevestiging.

Is er door de wijziging sprake van een verlaging van de dekking? Dan beoordeelt en verwerkt een medewerker van Aegon het verzoek. Als het nodig is, nemen we contact met u op.

Ook bij een uitbreiding van de dekking beoordeelt de medewerker van Aegon het verzoek. Goed om te weten: hoe completer de opgevraagde informatie wordt aangeleverd, hoe sneller we het verzoek kunnen behandelen. Uw klant wordt ook gevraagd om een elektronische gezondheidsverklaring in te vullen en doorloopt dus een medisch traject. Wanneer dit traject is afgerond, ontvangt u zo snel mogelijk bericht van ons of wij de aangevraagde wijziging kunnen accepteren en onder welke condities.

Bedankt dat u met ons meedenkt

Tot slot willen we zeggen: bedankt! Deze verbeteringen zijn er mede gekomen op verzoek van verschillende adviseurs. Fijn dat u meedenkt en ons scherp houdt. Blijf dat vooral doen.

Ons klantenteam AOV staat altijd klaar

Meer weten over het wijzigen van de dekking in AIP? Of heeft u vragen over onze AOV? Neem gerust contact op met ons klantenteam AOV. Zij zijn het vaste aanspreekpunt waarmee u snel schakelt en spart.