Maarten Edixhoven vertrekt bij Aegon Nederland

Aegon heeft aangekondigd dat Maarten Edixhoven met ingang van 11 mei 2021 terug zal treden als CEO van Aegon Nederland en lid van de Management Board van Aegon N.V.

Na zeven jaar bij Aegon te hebben gewerkt, waarvan bijna vijf jaar als CEO van Aegon Nederland, wordt Maarten voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen. Onder zijn leiderschap is Aegon Nederland uitgegroeid tot een wendbaarder en meer klantgericht bedrijf.

“Maarten heeft zich in de afgelopen jaren ingespannen om van Aegon een duurzamer bedrijf te maken. Hij staat bekend als een betrokken leider, die klanten en medewerkers centraal stelde. Als lid van de Management Board heeft Maarten altijd het externe perspectief ingebracht. Namens alle collega’s van Aegon wil ik Maarten hartelijk bedanken voor zijn toewijding aan de onderneming en wens ik hem alle succes in zijn nieuwe rol”, aldus Lard Friese, CEO van Aegon N.V.

“Met veel plezier heb ik samengewerkt met adviseurs, klanten, en collega’s. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor hun steun en de samenwerking in de afgelopen jaren. Aegon Nederland staat er goed voor en ik heb er vertrouwen in dat de gekozen flexibele, klantgerichte en duurzame koers wordt vastgehouden”, aldus Maarten Edixhoven.

De procedure om een opvolger voor Maarten Edixhoven te benoemen, is gestart. Totdat er een nieuwe CEO is benoemd neemt Boaz Magid (CFO Aegon Nederland) zijn rol waar.