Strategie voor Aegon Nederland ongewijzigd

Aegon heeft geen plannen om Aegon Nederland te verkopen of het hoofdkantoor te verplaatsen. De strategie die in december vorig jaar werd aangekondigd wordt ongewijzigd uitgevoerd.

Op 28 april 2021 heeft De Telegraaf een artikel gepubliceerd waarin op basis van anonieme bronnen wordt gemeld dat Aegon heeft overwogen om de Nederlandse activiteiten van Aegon te verkopen en het hoofdkantoor naar de Verenigde Staten te verhuizen.

In december 2020, tijdens onze Capital Markets Day, hebben we aangekondigd dat we ons richten op drie kernmarkten, drie groeimarkten en een wereldwijde vermogensbeheerder. Nederland is een van deze drie kernmarkten, samen met de VS en het VK. Deze strategie is ongewijzigd en al onze activiteiten zijn gericht op het uitvoeren van deze strategie en bijbehorende plannen. Verplaatsen van het hoofdkantoor is geen onderdeel van deze plannen.

Waarom een strategic review?

In het artikel in De Telegraaf wordt gerefereerd aan een Strategic Review. De Raad van Commissarissen komt 7 keer per jaar bijeen. De strategie en de voortgang van de transformatie zijn terugkerende agendapunten. Dat houdt ons scherp, en past bij onze ambitie om een bedrijf met een high performance cultuur te worden.

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u hierover vragen heeft. Neem in dat geval contact op met uw accountmanager.