Is schade door relschoppers vanwege de avondklok verzekerd?

Er zijn in de afgelopen dagen grotere en kleinere rellen uitgebroken, in diverse plaatsen in Nederland. Verzet tegen de avondklok, en het rellen om het rellen. De deelnemers hebben op veel plaatsen behoorlijke schade aangericht. Zo hebben ze winkels geplunderd en straatmeubilair vernield. Ook veel particulieren hebben schade aan hun eigendommen opgelopen. U vraagt zich misschien af: is deze schade verzekerd?

De gebeurtenissen van afgelopen dagen vallen onder ‘klein molest’

Dat is wat het Verbond van Verzekeraars heeft geconcludeerd. Het Verbond heeft dit onder andere afgestemd met de DNB en het Ministerie van Financiën. Voor groot molest mag een verzekeraar geen dekking verlenen. Voor klein molest wel. Daarbij is aangegeven dat het van de polisvoorwaarden van de verzekering afhangt of de verzekeraar ook uit moet keren.

Bij Aegon is schade als gevolg van de rellen verzekerd

Voor Aegon-klanten geldt dat schade als gevolg van deze rellen is verzekerd, als zij de volgende verzekering van ons hebben:

  • Autoverzekering
  • Woonhuisverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Bootverzekering
  • Recreatie- of 2e woningverzekering

Belangrijk is wel dat er geen andere voorwaarden van toepassing zijn die de schade uitsluiten. Zo moet bijvoorbeeld wel de premie betaald zijn van de verzekering. En moet de autoverzekering minimaal een casco-dekking hebben.

De beoordeling kán komende dagen wijzigen

Het Verbond van Verzekeraars houdt de situatie op dit moment nauw in de gaten. Breken er in de komende dagen op meer plaatsen rellen uit, en lopen situaties uit de hand? Dan kan deze beoordeling wijzigen. Bijvoorbeeld wanneer de rellen zo groot worden dat er sprake is van binnenlandse onlusten en oproer. Dan is de schade als gevolg van die rellen niet meer gedekt.

We houden u op de hoogte!