Directe schadeafhandeling voor particuliere personenauto’s een feit

Vanaf juli 2021 kunnen klanten bij hun eigen verzekeraar schade verhalen als deze schade is  veroorzaakt door een ander motorvoertuig waarvan de bestuurder aansprakelijk is. Dit is een nieuwe afspraak tussen verzekeraars die afgelopen donderdag 17 december 2020 is goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het Verbond van Verzekeraars.

Voortaan zijn klanten sneller en beter geholpen als ze autoschade hebben 

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor een regeling waar verzekeraars schades aan motorrijtuigen samen sneller en eenvoudiger onderling afhandelen. Het gaat hier om schades aan voertuigen van particuliere consumenten die een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben. Nu moeten consumenten met een WA-verzekering de schade vaak zelf verhalen bij de verzekeraar van de veroorzaker. Straks kunnen consumenten ook bij de eigen verzekeraar terecht. De verzekeraars verhalen dan onderling de aan de klant uitgekeerde schade. Dat betekent dat de klant sneller en makkelijker is geholpen.   

Algemeen Directeur van het Verbond, Richard Weurding, is positief: 

“Wij zijn blij dat deze belangrijke stap is genomen en dat de ACM dit toejuicht. Deze nieuwe manier van werken is erop gericht om de consument beter en sneller van dienst te zijn." 

Wij houden u op de hoogte!

In januari 2021 vertellen wij u meer aan de hand van de communicatietoolkit die Verbond van Verzekeraars aan ons beschikbaar stelt. 

Lees meer op de website van Verbond van Verzekeraars