Aanpassing beleggingsfondsen en verrekening beleggingskosten

Op 17 december vervangen we in de DC-pensioenregelingen het Aegon Equity Fund, het Aegon Rente Fund en het Aegon Mix Fund door het Aegon Equity Fund Pensioen, het Aegon Rente Fund Pensioen en het Aegon Mix Fund Pensioen.

Deze nieuwe fondsen houden dezelfde kosten

In deze nieuwe fondsen beleggen we op dezelfde manier. Alleen bepaalde beleggingskosten, de Aegon ALM fee en de servicekosten worden niet langer door de vermogensbeheerder verrekend met het fondsrendement. In plaats daarvan verrekent Aegon Pensioen ze in het vervolg met de belegde waarde van de deelnemer. Van deze verandering zullen deelnemers financieel niets merken. Bestaande garanties blijven gewoon van toepassing.

Deze nieuwe fondsen gebruiken we alleen voor DC-pensioenregelingen.  Alle overige Aegon-producten met beleggingen in het Aegon Equity Fund, het Aegon Rente Fund en het Aegon Mix Fund, blijven van deze fondsen gebruik maken.

Beheerkosten staan op het UPO

Voor deelnemers moet natuurlijk wel duidelijk zijn welke kosten ze waarvoor betalen.  Daarom staan alle kosten die we met de belegde waarde verrekenen  – in aansluiting op komende Europese regelgeving – vanaf 2021 op het UPO vermeld.

Aegon informeert werkgevers en deelnemers

Deelnemers en werkgevers worden vóór 17 december over deze aanpassingen in hun pensioenregeling geïnformeerd. We verwijzen de werkgever altijd als eerste naar u voor advies.