Aegon roept overheden op tot actie voor biodiversiteit

Samen met 25 internationale financiële instellingen roept Aegon Nederland wereldleiders op natuurverlies tegen te gaan. De instellingen ondertekenden daarvoor de ‘Finance for Biodiversity Pledge’. In deze pledge verplichten de instellingen zichzelf een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van biodiversiteit.

Samen met andere financiële instellingen beschermen we de biodiversiteit

De Finance for Biodiversity Pledge is 25 september gelanceerd tijdens de Nature for Life Hub en de Biodiversity Summit van de United Nations General Assembly op 30 september. Met het ondertekenen benadrukken Aegon en de andere instellingen het belang van het beschermen van de biodiversiteit en de urgentie om nog dit decennium natuurverlies om te keren.

Gezamenlijk vertegenwoordigen de ondertekenaars een geïnvesteerd vermogen van EUR 3 biljoen. Zij gaan zichzelf nog meer inzetten om biodiversiteit te beschermen en roepen andere investeerders op zich ook bij dit initiatief aan te sluiten.

Maarten Edixhoven, Bestuursvoorzitter van Aegon Nederland:

“Zonder biodiversiteit kunnen wij en onze samenleving niet bestaan. Permanent verlies van biodiversiteit vormt één van de grootste risico's voor al het leven op aarde. We moeten samen actie ondernemen om biodiversiteit te beschermen. Als grote investeerder zetten we onze invloed in om positieve veranderingen te realiseren bij de bedrijven waarin we investeren. Samen met de andere instellingen hebben we meer impact en we roepen wereldleiders op ons te ondersteunen en met ons samen te werken."

Verantwoord beleggen = meer dan een goed gevoel

Voor werkgevers wordt een verantwoorde en duurzame pensioenregeling steeds belangrijker. Ook werknemers vinden dat bedrijven een positieve bijdrage moeten leveren aan de maatschappij, het milieu en het welzijn van de samenleving. En uit diverse onderzoeken blijkt ook dat duurzame beleggingsfondsen vaak ook een hoger financieel rendement halen dan normale beleggingsfondsen.