Versoepeling coronamaatregelen Inkomensverzekeringen

Het coronavirus had en heeft grote impact op u, uw klanten en ons. Ook voor het offreren en aanvragen van inkomensverzekeringen waren er gevolgen. Gelukkig gaat het weer wat beter. Dat merken wij ook. Daarom gaan we onze maatregelen versoepelen per 1 januari 2021. We hopen dat u hier net zo blij mee bent als wij.

De versoepelingen die vanaf 1 januari 2021 ingaan

Hieronder ziet u voor welke verzekeringen we de maatregelen versoepelen. De versoepelingen gaan in op 1 januari 2021. U kunt dit vanaf 1 september 2020 offreren. We beoordelen alle aanvragen handmatig. Dit kan straks weer:

  • Eigen risico van 14 dagen voor individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
  • Eigen risico van 10 of 20 dagen voor Ziekteverzuimverzekering No-Claim
  • Eigen risico van 10 dagen voor Aegon MKB Verzuimplan
  • Aanvragen Ziekteverzuimverzekering Stop-Loss via onze afdeling Acceptatie

 

Uitzondering voor werkgevers zonder verzuimverzekering

Heeft een werkgever nog geen verzuimverzekering? Dan geldt de versoepeling van de coronamaatregelen vanaf 1 september 2020. Dit kan alleen bij de Ziekteverzuimverzekering No-Claim en het Aegon MKB Verzuimplan.

Aanvullende regels voor klanten die geraakt zijn door de coronacrisis

Heeft uw klant een beroep dat geraakt is of nog steeds geraakt wordt door (de overheidsmaatregelen als gevolg van) het coronavirus? Of werkt uw klant in een branche waarvoor dit geldt? Dan kunnen we aanvullende informatie van uw klant opvragen. Bijvoorbeeld over de huidige en in de toekomst te verwachten financiële situatie. We kunnen ook vragen naar een overzicht van het ziekteverzuim in 2020.

We volgen de ontwikkeling van het coronavirus op de voet

Hoewel het beter gaat, zijn we nog niet van het coronavirus af. Daarom blijven we de ontwikkelingen op de voet volgen. Deze ontwikkelingen kunnen in de toekomst leiden tot nieuwe maatregelen. Als dat nodig is, laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Heeft u vragen?

Op onze website www.aegon.nl/coronavirus vindt u veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor inkomensverzekeringen. U vindt daar ook links naar websites van de overheid. Daar vindt u nog meer informatie over het coronavirus in Nederland. U mag ons natuurlijk ook bellen. Neem gerust contact op met onze acceptatieafdeling.