Verkoop Ongevallenverzekering Inzittenden stopt per 1 augustus 2020

Op 1 augustus 2020 stoppen wij met het verkopen van de Ongevallenverzekering Inzittenden (OVI). Vanaf dat moment biedt u uw klanten met een nieuwe autoverzekering extra financiële zekerheid na een verkeersongeval met de Bestuurder en Inzittendenverzekering (B&I). Meer hierover leest u in onderstaand bericht.

Ongevallenverzekering Inzittenden stopt per 1 augustus 2020

De OVI wordt in de dagelijkse praktijk niet altijd goed begrepen. De OVI is een sommenverzekering en keert één vooraf vastgesteld bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Wij begrijpen goed dat klanten soms teleurgesteld zijn over de vergoeding omdat deze niet gelijk is aan de werkelijk opgelopen schade. Zeker in dit soort moeilijke situaties. Daarom stoppen wij op 1 augustus met het verkopen van de OVI bij de autoverzekering.

Een beter alternatief: de Bestuurder en Inzittendenverzekering

De B&I is een beter alternatief voor extra financiële zekerheid bij een verkeersongeval. De module is wel duurder dan de OVI, maar vergoedt de werkelijk opgelopen schade tot een maximum van het verzekerde bedrag. Ook als er geen blijvend letsel is. Dit geldt voor zowel de bestuurder als de passagiers van de verzekerde auto.

Behoud OVI voor bestaande klanten

Klanten met een OVI kunnen deze aanvullende module voorlopig gewoon houden. Natuurlijk kunt u hen wel wijzen op de grotere financiële zekerheid van de B&I. Voor meer informatie over de B&I leest u de productinformatie of de [[{"fid":"46622","view_mode":"media_link","fields":{"format":"media_link","field_doc_title[und][0][value]":"polisvoorwaarden 1413"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"media_link","field_doc_title[und][0][value]":"polisvoorwaarden 1413"}},"link_text":"polisvoorwaarden 1413;","attributes":{"class":"media-element file-media-link","data-delta":"1"}}]]

Aanpassing online productinformatie OVI

De stop van de verkoop van OVI leidt tot aanpassingen van de informatie op AIP. Wij passen die informatie aan in de periode tot 1 augustus.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met uw accountmanager.