Aegon Direct Ingaand Pensioen keert een maand extra uit bij overlijden

Overlijdt een klant met een Aegon Uitkerend Garantiepensioen of Beleggingspensioen? Dan keert Aegon een extra maand ouderdomspensioen uit. Niet iedere verzekeraar doet dit. Neem dit mee in uw vergelijkingen.

Extra financiële ondersteuning en voorkomen van terugvordering

Wanneer een klant overlijdt, is er vaak recht op ouderdomspensioen tót de maand van overlijden. Wij keren ook pensioen uit in de maand waarin uw klant is overleden. Zo ontvangen nabestaanden extra financiële ondersteuning. En vallen we een nabestaande in zo’n moeilijke periode niet lastig met terugvorderingen.

Houdt u rekening met de extra uitkering in uw vergelijkingen?

Veel pensioenuitvoerders keren ouderdomspensioen uit tót de maand waarin een klant overlijdt. Dat is goedkoper en levert daardoor een iets hogere maanduitkering op. Die hogere maanduitkering valt in de praktijk tegen: het gaat vaak om niet meer dan een euro per maand. Aegon keert bij overlijden wél een volledig maandbedrag extra uit. Het is interessant om dit mee te nemen in uw vergelijkingsproces.

We keren het partnerpensioen een maand extra uit

Het partnerpensioen start bij Aegon in de maand die volgt op de maand waarin uw klant overlijdt. Het partnerpensioen sluit dus naadloos aan op de extra uitkering van het ouderdomspensioen. Waarom we dit zo doen? Omdat de belastingdienst een dubbele uitkering niet toestaat. Vervolgens keren we het partnerpensioen ook uit tot en met de maand waarin de partner overlijdt. Hiermee voorkomen we een terugvordering voor de nabestaanden in een vaak emotionele periode.

De medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar!

Meer weten over de extra uitkering bij overlijden? Of wilt u een direct ingaand pensioen sluiten voor uw klant? Wij zijn uw vaste aanspreekpunt waarmee u snel schakelt of spart. Maak hier kennis met de DIP-desk.

Meteen proberen?

Ervaar nu zelf het gemak van het maken van een offerte. Log in op AIP, ga naar ‘Pensioen’ en kies voor het icoon onder ‘Offreren’. We zijn benieuwd wat u ervan vindt!