Zo stuurt u ons informatie over een strafrechtelijk verleden veilig op

Vraagt u een verzekering aan of wilt u er één wijzigen voor uw klant? Dan doorloopt u een paar slotvragen. Zo krijgt u ook de vraag of uw klant (of één van zijn of haar gezinsleden) een strafrechtelijk verleden heeft. Als dat zo is, kunt u de toelichting daarop naar een speciaal e-mailadres sturen. Zo zorgen we er samen voor dat we de gegevens van uw klant veilig en goed behandelen en verwerken.

Bij een strafrechtelijk verleden hebben we een toelichting nodig

Soms kunnen we een aanvraag of mutatie voor een particuliere schadeverzekering niet zonder een nadere toelichting beoordelen. Dat is bijvoorbeeld het geval als bij de slotvraag blijkt dat er sprake is van een strafrechtelijk verleden. We vragen dan nadere informatie bij u op.

Een speciaal mailadres om de privacy van uw klanten te waarborgen

We merken dat het voorkomt dat vertrouwelijke informatie over het strafrechtelijk verleden via Aegon Intermediair Portal wordt ge-upload. We willen u nadrukkelijk vragen om toelichtingen, dagvaardingen en vonnissen omtrent een strafrechtelijk verleden voortaan te mailen naar specialezaken@aegon.nl. De stukken komen dan direct bij de afdeling ‘Speciale Zaken’ van Aegon terecht, waar gewaarborgd is dat medewerkers vertrouwelijk omgaan met de informatie. Zo voorkomen we bijvoorbeeld dat de informatie wordt opgeslagen in het polisdossier van uw klant.

Toelichting nodig? Maak een notitie aan voordat u de aanvraag verzendt

Is er sprake van een strafrechtelijk verleden? Maak dan een notitie aan. U kunt dit als volgt doen:

  • Voer de aanvraag of mutatie voor uw klant in via Aegon Intermediair Portal.
  • Leg voor verzenden van het verzekeringsverzoek een notitie vast.
  • Vermeld in de notitie dat u documenten over het strafrechtelijk verleden naar de afdeling Speciale Zaken van Aegon verstuurt.
  • Verzend nu de aanvraag of mutatie en noteer het verzoeknummer.

 

Met deze stappen komt de vertrouwelijke informatie goed terecht

Stuurt u een e-mail naar specialezaken@aegon.nl? Doorloop dan onderstaande stappen. Zo weet u zeker dat de vertrouwelijke informatie op de juiste plek aankomt.

  • 1. Vermeld in de onderwerpregel van uw e-mail ‘Beoordeling strafrechtelijk verleden’ met de naam van uw klant én het verzoeknummer.
  • 2. Geef in de e-mail zo nodig een toelichting op het strafrechtelijk verleden.
  • 3. Voeg de stukken (dagvaarding of tenlastelegging samen met het vonnis) toe.


Na ontvangst van de stukken beoordeelt de afdeling Speciale Zaken de aanvraag of mutatie. U ontvangt zo snel mogelijk een bericht over de uitkomst. Goed om te weten: tijdens de beoordelingsperiode is er geen sprake van een voorlopige dekking.

Wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact op met uw accountmanager. We helpen u graag.