De groene kaart hoeft niet meer op groen papier

De zomervakantie komt eraan. Gaat uw klant op reis met de auto? Dan is het goed om te weten dat er wijzigingen zijn rondom de ‘groene kaart’. U leest er meer over in dit bericht.

Het Internationaal verzekeringsbewijs voor sommige landen op papier verplicht

Reist uw klant met de auto naar het buitenland? Dan is het in sommige landen verplicht om het Internationaal verzekeringsbewijs (de groene kaart) op papier mee te nemen. Op onze website ziet u voor welke landen dat geldt. Het hoeft geen groen papier meer te zijn. Daarom spreken we nu eigenlijk ook niet meer van de ‘groene kaart’. Toch blijft die term natuurlijk wel herkenbaar voor klanten.

Klanten kunnen vanaf 1 juli zelf een print maken van het bewijs

Heeft uw klant een print nodig van het Internationaal verzekeringsbewijs? Dan is het niet meer nodig om dit bij Aegon te bestellen, omdat groen papier niet meer verplicht is. Uw klanten mogen vanaf 1 juli 2020 zelf het Internationaal verzekeringsbewijs afdrukken op wit papier. Ze ontvangen dit bewijs jaarlijks per e-mail bij de prolongatie.

Waar moet de print van het Internationaal verzekeringsbewijs aan voldoen?

Nemen klanten een eigen geprinte versie mee? Dan moet deze print wel duidelijk zijn. Zonder vegen of vage tekst bijvoorbeeld. Ook moet het bewijs recht op kwalitatief goed papier geprint zijn. Daarnaast moet papier gebruikt worden dat aan 2 kanten wit is.

Willen uw klanten toch met een groen papiertje op pad?

Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Uw klanten kunnen het Internationaal verzekeringsbewijs op groen papier opvragen via Mijn Aegon.
  • U kunt zelf eenvoudig een kopie maken en printen voor uw klant, als u gebruikmaakt van APlaza. Bijvoorbeeld handig als uw klant het bewijs kwijt is. Hier leest u hoe u een kopie maakt en print.