Signaleringslijsten medio juni uitsluitend beschikbaar in Financiële Documenten

De signaleringslijsten (een wekelijks overzicht van betalingsachterstanden) kunt u vanaf 12 juni op AIP inzien, downloaden en printen. Daarnaast kunt u dagelijks een geüpdatet status zien van debiteuren in de functionaliteit Debiteurenbeheer op AIP.

 

Wat is het verschil tussen deze inzichten?

De signaleringslijst is een totaal overzicht van de hele portefeuille. Deze wordt 1 keer per week opgemaakt en is een momentopname. Op de signaleringslijst worden de aanmaningskosten voor schade polissen ook getoond, indien dit van toepassing is. De kosten worden automatisch berekend aan de hand van de Wet Incassokosten (WIK) en zijn afhankelijk van de hoogte van het openstaande bedrag.

De betaalstatus is het actuele saldo per contract. De betaalstatus geeft het actuele overzicht van de termijnen die nog open staan. De betalingen zijn na 48 uur zichtbaar. Het kan dus zo zijn dat de klant heeft betaald, maar dit in Debiteurenbeheer nog niet zichtbaar is.

 

Hoe krijgt u een goed beeld van het totaal aan betalingen

1. Kijk in de betaalstatus hoeveel termijnen er open staan

2. Check de signaleringslijst of er mogelijk sprake is van extra aanmaningskosten

 

Rollen en rechten voor toegang Financiële Documenten

Kies onder ‘Kantoor’ voor ‘Financiële Documenten’. Deze link is alleen zichtbaar wanneer u over de rechten voor ‘Financieel Rekening Courant’ beschikt. Heeft u deze rechten niet? De beheerder van uw kantoor kan de rechten toevoegen. Onder uw profiel op AIP ziet u wie de beheerder van uw kantoor is. 

 

Samen werken we toe naar een optimale digitale dienstverlening

Wekelijks sturen wij duizenden poststukken naar onze adviseurs toe. Slecht voor het milieu en niet passend bij het huidige digitale tijdperk. “Heel veel papier, het moet toch ook digitaal kunnen?” is tevens een veel gestelde vraag die we van onze adviseurs krijgen. In samenwerking met u werken we steeds meer toe naar een optimale digitale dienstverlening. Nu het mogelijk is de signaleringslijsten in te zien op AIP, zullen we vanaf 12 juni overgaan tot het stopzetten van de fysieke verzending.  Wilt u weten op welke data wij de signaleringslijsten publiceren op AIP in 2020? Dit vindt u onderaan dit bericht. 

 

Vragen of verbetersuggesties?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 via onderstaande gegevens:

Financial Services Payroll & Payment Services

E-mail: fstp@aegon.nl

Telefoonnummer: 058 244 68 61