Aegon en WOMEN Inc. op de bres tegen stress

Stress is beroepsziekte nummer één. En bij vrouwen zorgen overspanning en burn-out 1,5 keer vaker voor uitval dan bij mannen. Een kwart van al het langdurig verzuim heeft te maken met stress. Dit soort verzuim wordt ook wel psychisch verzuim genoemd.

Aegon start onderzoek met WOMEN Inc.

Aegon startte 18 mei samen met WOMEN Inc. een onderzoek naar oorzaken voor psychisch verzuim. Het is een grootschalig kwantitatief onderzoek onder vrouwen, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. We willen met dit onderzoek dieper inzicht krijgen in de oorzaken van stress. En in manieren waarop werkgevers en werknemers stress en verzuim door stressklachten voorkomen of beperken.

We zijn op zoek naar u!

Wilt u met uw organisatie meedoen aan een interview voor ons onderzoek? En delen hoe u binnen uw organisatie stressklachten bij medewerkers voorkomt of beperkt? Mail dan naar rianne.vanswieten@aegon.nl. Elk interview publiceren we in de maandelijkse nieuwsbrief van WOMEN Inc.. Na afloop bundelen we alle interviews in een magazine. Zo inspireren we samen andere bedrijven om met dit thema aan de slag te gaan.

Meld u nu aan voor de online talkshow

We nodigen u van harte uit voor de online talkshow ‘Zorgen zonder zorgen’. Op 25 juni deelt Veronique Tilleman (Directeur Inkomen Aegon) daar de eerste inzichten uit het onderzoek van Motivaction. De talkshow is gericht op werkgevers, directeuren, managers en business partners.

Aanmelden