Uitstellen direct ingaand pensioen groeit door corona: een paar praktische tips

We merken dat steeds meer klanten de aankoop van een direct ingaand pensioen uitstellen door de coronacrisis. Zij zijn door de coronacrisis en de turbulentie op de beurzen onzeker over de toekomst. Is dit ook voor u herkenbaar? Wij geven u graag een paar praktische tips over het uitstellen van de pensioenuitkering. 

Bedenk dat uitstellen alleen kan bij de eigen uitvoerder

Regelmatig vragen adviseurs ons om het pensioen van een klant uit te stellen. Soms blijkt het te gaan om een pensioenkapitaal dat bij een andere uitvoerder is opgebouwd. We moeten de adviseur en de klant dan teleurstellen. Uitstellen mag alleen tijdens de opbouwfase. En alleen bij de uitvoerder waar het pensioenkapitaal is opgebouwd.

De verwarring is overigens goed te verklaren. Een vrijkomende lijfrente mag namelijk wél ergens anders worden uitgesteld. Het kapitaal kan dan nog een tijdje renderen bij een andere verzekeraar.

Uitstellen kan tot 6 weken vóór de pensioendatum

Heeft uw klant een pensioenkapitaal bij Aegon opgebouwd? En wil hij dit pensioen nog even uitstellen? Geef dit dan uiterlijk 6 weken vóór de pensioendatum door. Krijgen we te laat te horen dat het pensioen moet worden uitgesteld? Dan kan uw klant helaas niet meer uitstellen en zal hij een pensioen moeten aankopen.

Het pensioen wordt in dezelfde vorm uitgesteld

Kiest uw klant ervoor zijn pensioen uit te stellen? Dan wordt het pensioen uitgesteld in dezelfde vorm als tijdens de opbouwfase. Werd er belegd met het pensioenkapitaal? Dan wordt het kapitaal belegd tot aan de nieuwe pensioendatum. Was er sprake van een gegarandeerd pensioenkapitaal? Dan stellen wij ook uit in een gegarandeerde vorm.

Heeft u vragen? De DIP-desk staat voor u klaar!

Meer weten over het uitstellen van pensioen? Of heeft u een direct ingaand pensioen nodig voor uw klant? Onze medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar. Zij zijn het vaste aanspreekpunt waarmee u snel kunt schakelen en sparren. Maak hier kennis met de DIP-desk.