Een digitale offerte AOW-overbrugging Aegon Uitkerend Garantie Pensioen

Stel uw klant kiest voor het Aegon Uitkerend Garantiepensioen en gaat met pensioen als hij 65 wordt. Maar zijn AOW begint pas op zijn 67e. Dat kan betekenen dat hij 2 jaar lang een lager inkomen heeft. Kan of wil uw klant dit niet opvangen met eigen middelen? Wij bieden voor deze situatie een alternatief.

Een AOW-overbrugging als oplossing

Een AOW-overbrugging kan in bovenstaande situatie een goede oplossing zijn. Uw klant haalt hiermee een stukje van het levenslange pensioen naar voren. Hij krijgt dan méér pensioen tot zijn AOW-datum. En daarna minder.

Maak zelf een offerte voor een AOW-overbrugging

In Aegon Intermediair Portal maakt u eenvoudig zelf digitaal een offerte voor een AOW-overbrugging bij het Aegon Uitkerend Garantiepensioen. U kon al kiezen tussen een gelijkblijvende uitkering of een uitkering die de eerste vijf jaar hoger is en daarna lager. Nu kunt u ook kiezen voor een hoger pensioen tot de AOW-leeftijd en daarna een lager pensioen.

[[{"fid":"180897","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Wat zijn de voorwaarden?

Voor AOW-overbrugging met een levenslang pensioen geldt een minimale looptijd van 3 maanden. Een kortere periode kan dus niet worden overbrugd. Daarnaast is de overbrugging gebonden aan een fiscaal maximum. Het extra pensioen vóór de AOW-datum mag niet hoger zijn dan twee keer het AOW-bedrag voor ongehuwden.

Bespreek de gevolgen met uw klant

Kiezen voor AOW-overbrugging heeft enkele belangrijke gevolgen. Bespreek ze goed met uw klant.

  • Uw klant betaalt meer belasting

Het naar voren gehaalde pensioen valt in de periode vóór de AOW-leeftijd. Uw klant betaalt daardoor meer inkomstenbelasting over dit deel van het pensioen.

  • De toeslagen van uw klant kunnen dalen

Ga na of uw klant toeslagen ontvangt. Bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag. Door de AOW-overbrugging dalen deze toeslagen mogelijk. Of verdwijnt het recht op toeslag zelfs helemaal.

  • Uw klant krijgt na de AOW-datum minder pensioen

Meer pensioen vóór de AOW-datum betekent minder pensioen daarna. Uw klant moet zich dit goed realiseren. En ook snappen dat deze keuze niet kan worden teruggedraaid.

 

Wat u verder nog moet weten

De AOW-overbrugging heeft alleen effect op het ouderdomspensioen. Er zijn dus geen gevolgen voor het partnerpensioen. Verder maakt het niet uit waar het pensioenkapitaal is opgebouwd. U kunt ook een AOW-overbrugging afsluiten met kapitaal dat van buiten Aegon komt.

De medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar!

Meer weten over het Aegon Uitkerend Garantiepensioen met AOW-overbrugging? Of een direct ingaand pensioen sluiten voor uw klant? Wij zijn uw vaste aanspreekpunt waarmee u snel schakelt of spart. Maak hier kennis met de DIP-desk.