Update inkomensverzekeringen en het coronavirus.

Voor Aegon medewerkers geldt – net zoals voor vele adviseurs – dat wij vanuit huis ons werk blijven doen en bereikbaar zijn. Stuurt u ons een aanvraag? Dan wordt deze door ons beoordeeld. Ziekmeldingen kunnen gewoon via het Werkgeversportaal plaatsvinden. En natuurlijk staan onze casemanagers klaar om arbeidsongeschikte ondernemers te begeleiden en claims in behandeling te nemen.

U kunt nog steeds offertes maken en aanvragen

Voor de meeste inkomensverzekeringen kunt u nog steeds een offerte maken of aanvragen. Voor een aantal verzekeringen gelden tijdelijk aanvullende regels. Die lichten we toe in dit bericht. Eerst zetten we de verzekeringen die u nog kunt aanvragen op een rij: 

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
  • Aegon MKB Verzuimplan
  • Ziekteverzuimverzekering No-Claim
  • ZW-verzekering
  • WIA-verzekering

 

Aanvullende regels voor Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Voor onze AOV is een eigenrisicotermijn van veertien dagen op dit moment niet mogelijk. In onze offerte- en aanvraagtools is dit als optie nog wel beschikbaar. We vragen u hier rekening mee te houden. Daarnaast is het nu niet altijd mogelijk medische keuringen uit te voeren. We beoordelen per aanvraag hoe we hiermee omgaan.

Aanvullende regels voor verzuimverzekeringen

Alle nieuwe verzuimverzekeringen krijgen een eigenrisicotermijn van minimaal dertig dagen. Dekkingspercentages en dergelijke passen we niet van tevoren aan. Als extra maatregel beoordelen we aanvragen handmatig. In een aantal gevallen kan dit leiden tot een aangepast voorstel. Hierbij moet u denken aan: een ander tarief, een langere eigenrisicotermijn of in het uiterste geval een afwijzing.

Aanvragen Ziekteverzuimverzekering Stop-Loss niet mogelijk

Omdat het voor ons nu onmogelijk is om een inschatting te maken van het risico, bieden we de komende tijd geen Stop-Loss verzekering aan. U hoort van ons als dit weer verandert.

Verzuimmeldingen, uitkeringen en het coronavirus

Is een werknemer ziek als gevolg van het coronavirus? En kan hij daardoor niet óf minder werken? Dan valt dat meestal onder de dekking van de polis. Voor de exacte eisen van arbeidsongeschiktheid verwijzen we u naar de polisvoorwaarden. Goed om te weten: we keren niet uit als een werknemer uit voorzorg in quarantaine zit of niet naar het werk mag komen vanwege lichte verkoudheid. We realiseren ons dat hierdoor niet alle uitval gedekt is via de verzuimverzekering. Dat vinden we natuurlijk vervelend voor alle bedrijven. Daarom zijn we blij met de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). We hopen dat dit voor veel bedrijven een redding zal zijn.

Heeft u vragen?

Op onze website www.aegon.nl/coronavirus vindt u veelgestelde vragen over de gevolgen van Corona voor inkomensverzekeringen. U vindt daar ook links naar websites van de overheid. Daar vindt u nog meer informatie over het coronavirus in Nederland. U mag ons natuurlijk ook bellen. Neem gerust contact op met onze acceptatie- en schadeafdeling of uw accountmanager.