Meld arbeidsongeschiktheid altijd zo snel mogelijk

Raakt een zelfstandig ondernemer arbeidsongeschikt? Dan wil hij of zij zo snel mogelijk duidelijkheid over de uitkering en de re-integratie. Het is van groot belang om arbeidsongeschiktheid zo snel mogelijk te melden. Dat voorkomt een hoop ellende.

Arbeidsongeschiktheid zorgt voor onzekerheid

Als een zelfstandig ondernemer arbeidsongeschikt raakt, gaat dit meestal gepaard met een hoop onzekerheid: Hoe vang ik lopende opdrachten op? Hoe zorg ik ervoor dat het bedrijf door blijft draaien? Hoe verloopt het herstel? Maar ook, hoe vang ik mijn verlies aan inkomen op?

Meld arbeidsongeschiktheid snel, dan kunnen we uw klant helpen!

Onze casemanagers kunnen meestal snel duidelijkheid en ondersteuning bieden bij arbeidsongeschiktheid. Maar dan is het wel belangrijk dat arbeidsongeschiktheid op tijd bij ons wordt gemeld. We kunnen dan direct uitspraak doen over de start van de arbeidsongeschiktheid, de mate waarin en het recht op uitkering. Maar nog belangrijker! We kunnen direct samen met de klant naar mogelijkheden zoeken om hem te ondersteunen bij zijn re-integratie.

Arbeidsongeschiktheid wordt vaak te laat gemeld bij lang eigen risico

Helaas wordt arbeidsongeschiktheid vaak te laat gemeld. Bijvoorbeeld omdat men denkt dat dat bij een lang eigenrisicotermijn niet meteen hoeft. Dit is een veel voorkomend misverstand. Raadpleeg daarom de polis en de polisvoorwaarden voor de juiste meldingstermijn. Of meld de arbeidsongeschiktheid zo spoedig mogelijk. Dan kunnen we, samen met uw klant, snel aan de slag!

Meer weten?

Neem dan contact op met onze afdeling casemanagement: corina.moes@aegon.nl. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw accountmanager.